Panevėžio plėtros agentūra

LIETUVOS KALĖDINIS SIAURUKAS 2023

Šventės

Švytintis Siaurukas kursuos visą Kalėdinį laikotarpį nuo gruodžio 2 d. iki sausio 6 d. maršrutais Anykščiai – Surdegis – Anykščiai ir Panevėžys – Surdegis – Panevėžys. Šventinė programa ir nuotaikinga kelionė pas Kalėdų senelį skirta šeimoms, organizacijoms, moksleivių grupėms. Surdegio siaurojo geležinkelio stoties komplekse Anykščių rajone įsikūręs Kalėdinis miestelis užburs Kalėdine nuotaika bei linksmybėmis!

Kalėdinė kelionė prasidės Anykščiuose ir Panevėžyje, kur keliautojus pasitiks nuotaikingi nykštukai, lydėsiantys kelionėje pas Kalėdų senelį. Nykštukai padės parašyti Kalėdų seneliui laišką, o viktorinos metu papasakos visą tiesą apie Kalėdas ir Kalėdų senelį. Nuvykę į Kalėdinį miestelį keleiviai persikels į švytinčias kalėdines erdves kuriose bus įsikūręs Kalėdų senelis su dovanomis, žaidimais ir linksmybėmis; Kalėdų žaisliuko dirbtuvės; pakhauzas virtęs magijos erdve ir pirmą kartą Lietuvoje sukurtas kalėdinių eglučių labirintas. Taip pat vaišinsimės karštu gėrimu su meduoliniais sausainiais, žiūrėsime filmuką apie Kalėdas. Čia visų lauks siurprizai bei įsimintinas laikas tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Kelionė siauruku pas Kalėdų senelį skirta šeimoms, vaikų ar moksleivių grupėms, organizacijoms, kurioms paruošta atskira programa.

Tai magiškas laikas susiburti, pabendrauti, pasilinksminti belaukiant ar sulaukus gražiausių metų švenčių.

Bilieto kaina* 29 Eur/asm.

*Vaikučiams iki 3 metų, jeigu jie neužima atskiros sėdimos vietos, bilietas nereikalingas.

Bilietų prekyba https://siaurukas.eu/bilietu-prekyba/

Siaurukas iš Anykščių išvyksta kiekvieną dieną 10 ir 14.30 val., o iš Panevėžio 12.30 ir 17 val. Programos trukmė 3 val.

Kelionės nevyks gruodžio 25 d., o sausio 1 d., kelionės vyks tik po pietų – 14.30 iš Anykščių ir 17 val. iš Panevėžio.

Informacija:

kaledinis@siaurukas.eu

turizmas@siaurukas.eu

Apie Siauruką

Siaurukas yra didžiausias ir ilgiausias Lietuvos kultūros paveldo objektas, skaičiuojantis 125 metus ir turintis ilgiausią Baltijos šalyse veikiantį 68 km ruožą tarp Panevėžio ir Rubikių. 750 mm vėžės pločio geležinkelis iš Panevėžio eina pro Taruškas, Rekstino girią, Raguvėlę, Surdegį, Troškūnus, Anykščius, Bičionis. Viešoji įstaiga „Aukštaitijos siaurojo geležinkelis“ pristatydama istorinį kultūros paveldą inovatyviai teikia įvairias turizmo paslaugas. Organizuojamos kelionės ir šventinės programos. Keleiviai kviečiami į užsakomuosius, reguliarius, trumpuosius reisus, pažintines ir pramogines keliones, įvairias edukacijas ir ekskursijas, keliones siauruko pirtelėje. Siauruko stotyse, Panevėžio depe ir joje esančioje kalvėje vyksta įvairūs renginiai, konferencijos ir šventės.