Panevėžio plėtros agentūra

Virginijaus Malčiaus piešinių, skulptūros ir animacijos paroda „Tuščios sūpynės“

Parodos

Paroda atidaroma rugsėjo 5 d. 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijos skyriuje – Fotografijos galerijoje (Vasario 16-osios g. 11).

Pastaruoju metu mane kaip ir daugelį labai sukrėtė netoliese įsiliepsnoję karai. Apšaudomi gyvenamieji namai, mokyklos, darželiai. Ypatingai sukrečia, kai žūsta vaikai. Kai okupantai juos per jėgą atskiria nuo šeimos. Kai karo fronte miršta jų tėvai. Suyra šeimos. Migruojama į kitas šalis. Netenkama namų. Kokia šių vaikų vaikystė, kai pasaulis apsiverčia ir nusidažo mėlynomis liūdesio spalvomis? Važinėjimas rogutėmis, mėgavimasis jūros ramuma, šuolis į vandenį, žvejyba ankstų rytą, žaidimai su kiemo draugas. Visa tai lieka užmaršties ūkuose.

Šioje grafikos parodoje noriu kalbėti apie kitokią prarastą vaikystę, gyvenimą kare ir greta karo... Namų griaučiai, automobilių nuolaužos, pilkas peizažas, bergždžios gatvės ir tuštuma. Iš čia ir parodos pavadinimas – Tuščios sūpynės“, – sako menininkas.

Virginijaus Malčius – videomenininkas, animatorius, iliustruotojas, dailininkas. Šiaulių universiteto Menų fakulteto audiovizualinio meno studijų bakalauras, Vilniaus dailės akademijos fotografijos ir medijos studijų magistras. Dalyvavo grupinėse ir autorinėse parodose, meno festivaliuose Lietuvoje bei užsienyje. Bendradarbiauja su Lietuvos muzikos atlikėjais ir kuria muzikinius videoklipus. Rašo ir iliustruoja knygas vaikams.