Panevėžio plėtros agentūra

„Vilties sparnais“

Koncertai

Vasario 24 d. 18 val. Panevėžio muzikinis teatras drauge su Panevėžio miesto savivaldybe minėdami broliškos tautos Ukrainos karo metines kviečia panevėžiečius ir miesto svečius į nemokamą paramos ir labdaros koncertą „Vilties sparnais“. Koncertas taip pat skirtas paminėti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną ir Estijos nepriklausomybės dieną. 

Koncerto „Vilties sparnais“ dieną Panevėžio muzikinio teatro foje veiks labdaros fondo „Angels of Light“  įkūrėjo, humanitarinę pagalbą organizuojančio savanorio Artūro Šipelio ir jo bendrakeleivių parengta karinių trofėjų ekspozicija ir paroda „Iš karo fronto linijos Ukrainoje“.

 

Atlikėjai:

Salomėja Petronytė (sopranas)

Arminas Skirvainis (baritonas)

Šiaulių valstybinis kamerinis choras POLIFONIJA (meno vadovas ir vyr. dirigentas L. Balandis)

Panevėžio muzikinio teatro choras (vadovas G. Pavilionis)

Panevėžio muzikinio teatro orkestras (vadovai M. Bražas ir E. Pehk)

Dirigentas ERKI PEHK

Programa:

Wagner ZYGFRYDO IDILĖ

Faurè REQUIEM

Koncerto programoje skambės ryškūs IX a. prancūzų ir vokiečių kompozitorių G. Faurè ir R. Wagnerio kūriniai, kuriuos atliks Erki Pehk diriguojami Panevėžio muzikinio teatro choras ir orkestras, Šiaulių valstybinio kamerinis choras „Polifonija” ir solistai Salomėja Petronytė (sopranas) ir Arminas Skirvainis (baritonas). 

„Koncerte skambėsianti muzika turi gilią ir šviesią potekstę, kuria norime sustiprinti tikėjimą artėjančia teisingumo pergale. Vykstantis karas nėra pamirštas, slogios mintys apie jį lydi mus kiekvieną dieną, tad šia įkvepiančia ir be galo gražia muzika giedosime viltį ir melsime taikos. Vasario 24 d.  taip pat yra mano tėvynės gimimo diena, tad koncerto programoje atsispindi įvairūs, bet nuoširdūs jausmai, persmelkti šventinio džiugesio, sielvarto, šviesos, dėkingumo ir tikėjimo,“ – kalbėjo Panevėžio muzikinio teatro orkestro dirigentas E. Pehk.

Richardo Wagnerio „Zygfrydo idilė“ – 1870 metais parašytas kūrinys, subtiliai ir jautriai ženklinantis reikšmingą ir šviesų kompozitoriaus gyvenimo įvykį – sūnaus Zygfrydo gimimą ir dedikuotas žmonai Cosimai Wagner.

Dviejų chorų, orkestro bei solistų atliekamas Gabrielio Faurè „Requiem“ – vienas žinomiausių ir įspūdingiausių kompozitoriaus opusų, pradėtas 1887 ir baigtas 1990 metais. Manoma, kad šiuo 7 dalių kūriniu G. Faurè pagerbė 1885 m. mirusio tėvo atminimą.

Koncertą diriguosiantis Erki Pehkas nuo praėjusių metų yra Panevėžio muzikinio teatro orkestro dirigentas. 1994–2011 m. Pehkas dirigavo Estijos nacionalinėje operoje Taline, dėstė Talino muzikos koledže. Nuo 2001 metų yra tarptautinio Klaudios Taev jaunų operos solistų konkurso ir Pernu tarptautinio operos muzikos festivalio „PromFest“ meno vadovas.

Solistė S. Petronytė (sopranas) M. K. Čiurlionio menų mokykloje baigė dainavimo (prof. V. Noreikos klasė) ir chorinio dirigavimo specialybes. Šiuo metu studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kamerinio dainavimo magistrantūroje (prof. A. Januto klasė). S. Petronytė tobulinosi žymių atlikėjų ir pedagogų Barbro Marklund (Norvegija), Kristiano Attilos (Suomija), Lilijos Šukytės (Lilian Sukis; Lietuva, Vokietija), Edgaro Montvido meistriškumo kursuose.

Solistas Arminas Skirvainis (baritonas) nuo 2020 metų dainuoja Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, yra paruošęs daugiau kaip dešimt vaidmenų. Atlikėjo muzikinėje karjeroje svarbią vietą užima ir kamerinė muzika. Solistas nuolat gilina žinias meistriškumo kursuose, yra dirbęs su tokiais savo srities profesionalais kaip Thomas Hampsonas, Carmen Santoro, Thomas E. Baueris ir kitais.

Šiaulių valstybinis kamerinis choras „Polifonija“ (meno vadovas ir vyr. dirigentas L. Balandis) – vienas žinomiausių Lietuvos profesionalių chorų. Naujausi jo įvertinimai – 2021 m. rugsėjį laimėta I vieta Tarptautiniame stačiatikių sakralinės muzikos konkurse „Hajnówka“ (Lenkija), 2023 m. chorų konkurse „Auksiniai Montserato balsai“ (Ispanija) pelnyta I vieta už akademinės muzikos ir Grand Prix už sakralinės muzikos atlikimą.

Kviečiame visus norinčius dalyvauti koncerte rezervuoti vietas: https://kakava.lt/renginys/vilties-sparnais/7614/13856? 

Vietų skaičius ribotas.