Panevėžio plėtros agentūra

Ukrainiečių poetės, rašytojos Svitlanos Diduch-Romanenko trikalbis pasakojimas „Aš ne/turiu namų“

Kiti renginiai

Pasakojimas – tai šiuolaikinio meno rūšis, kurianti ryšį tarp žmonių, suartinanti bendruomenę. Klausytojų ir pasakotojo kuriamoje erdvėje atsiveria giluminiai dalykai, gimsta ryšys tarp kartų, ryškėja gyvenimo patirčių prasmė, patiriamos stiprios emocijos – taip pasakojimo meną apibūdina šiuolaikiniai pasakotojai. Tokių patirčių Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia patirti tarptautiniame pasakojimo festivalyje „Sekas 2022“ gruodžio 1–3 dienomis.

 Gruodžio 1 d. 17.15–18 val. konferencijų salėje – ukrainietės poetės, rašytojos, fotografės Svitlanos Diduch-Romanenko pasakojimas ukrainiečių, lietuvių ir rusų kalbomis „Aš ne/turiu namų“.

„Kas glūdi žodyje „namai”? Tiesiog pastatas savo daiktams susidėti ir periodiškai pernakvoti? Tvirtovė pasislėpti nuo viso pasaulio? O gal namai – ne sienos, baldai, o žmonės? Ir namus prarandame ne griūvant stogui virš galvos, paliekant gimtąją šalį, o kada esame priversti išsiskirti su artimaisiais? Dabar milijonams ukrainiečių tenka ieškoti atsakymų į šiuos klausimus. „Aš ne/turiu namų“ – tai kvietimas ieškoti atsakymų kartu su manimi”, – sako šiuo metu Panevėžyje gyvenanti menininkė.

Kviečiame dalyvauti! 

Rengėjas: Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka
Rėmėjas: Panevėžio miesto savivaldybė