Panevėžio plėtros agentūra

Teatrologės Gintės Jokubaitienės pasakojimas „Tikra istorija apie mane, mamą ir varlę“

Kiti renginiai

Pasakojimas – tai šiuolaikinio meno rūšis, kurianti ryšį tarp žmonių, suartinanti bendruomenę. Klausytojų ir pasakotojo kuriamoje erdvėje atsiveria giluminiai dalykai, gimsta ryšys tarp kartų, ryškėja gyvenimo patirčių prasmė, patiriamos stiprios emocijos – taip pasakojimo meną apibūdina šiuolaikiniai pasakotojai. Tokių patirčių Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka kviečia patirti tarptautiniame pasakojimo festivalyje „Sekas 2022“ gruodžio 1–3 dienomis.

Gruodžio 2 d. 16–18 val. konferencijų salėje – pasakotojų Gintės Jokubaitienės ir Raimondo Paškevičiaus šiuolaikinio pasakojimo pasirodymai.

Pristatome pirmąją pasakotoją:

Teatrologės, kultūrinių ir edukacinių veiklų kūrėjos, Vilniaus universiteto Kultūros centro vadovės Gintės Jokubaitienės pasakojimas „Tikra istorija apie mane, mamą ir varlę“  dalyvius nukels į pasakotojos vaikystės laikus. 

„Tikra istorija apie mane, mamą ir varlę” gimė mažoje sovietinio daugiabučio virtuvėlėje. Mama kepdavo blynus, dukra klausydavosi jos pamokymų iš jaunystėje patirtų nuotykių. Bauginančios, linksmos, intriguojančios istorijos sukūrė nepertraukiamą mamos ir dukros ryšį, kurio liudininkais kviečiu tapti festivalio „Sekas” lankytojus. Šiandienos Lietuvoje sunku įsivaizduoti jauną moterį, kuri dar neatšventusi 25-ojo gimtadienio būtų vadinama „senmerge“. Tuo tarpu visuomenė, kurioje gyvenome prieš 40 metų, netekėjusioms merginoms buvo ypač griežta ir negailestinga. Ilgai neradus svajonių jaunikio, gyventi vienai kartais būdavo pavojinga. Tuomet tekdavo tekėti už to, kuris pasiūlys geras vedybinio gyvenimo sąlygas. „Tikra istorija apie mane, mamą ir varlę” – tai absurdo kupina kelionė į praeitį, tikros meilės paieškas ir jos radimą”, – sako G. Jakubaitienė.

Kviečiame dalyvauti!