Panevėžio plėtros agentūra

Pianistės Neringos Valuntonytės koncertas „Laukimas“

Koncertai

Gegužės 11 d. 17.15 val. I aukšto erdvėse – pianistės Neringos Valuntonytės koncertas „Laukimas“.

Projektas „Laukimas“ sukurtas siekiant atliepti šių dienų problematiką ir kolektyvines žmonių elgesio tendencijas. Koncerte koncentruojamasi į žmogui būdingą įsitikinimą, jog kažko sulaukus viskas pasikeis, kitoks taps jo gyvenimas. Taip iš tiesų imame gyventi ateitimi, ignoruodami dabartį.

 

Koncerte skambės kompozitorių Claude‘o Debussy preliudai, Carlo Vine'o  „Anos Landos preliudai“,  bei Cesaro Francko Preliudas, choralas ir fuga.

 

N. Valuntonytė preliudą pasirinko neatsitiktinai: reikšdami įžangą jie koncerte bus atliekami nepertraukiamai, reprezentuodami skirtingas laukimo būsenas. Programą vainikuosiantis Francko preliudas, choralas ir fuga taps kulminacija – įsivaizduojama laukimo pabaiga.

 

Koncertą papildys laukimo temą perteikianti instaliacija.

WWW.

**********

N. Valuntonytė – panevėžietė. Čia gyvena jos tėvai, čia baigė muzikos mokyklą (mokytoja Gražina Beleckienė). Magistro laipsnį įgijo Hanoverio (Vokietija) muzikos, teatro ir medijos aukštojoje mokykloje. Šiuo metu studijuoja meno doktorantūrą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Jaunoji pianistė rengia konceptualius koncertus, daug dėmesio skirdama žmogaus emocijoms ir elgesiui. Į savo programas dažnai įtraukia mažiau žinomą modernios muzikos repertuarą, derindama su tradiciniais ir publikai labiau pažįstamais kūriniais.

 

N. Valuntonytė koncertavo Vokietijoje, Danijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Ukrainoje, Estijoje, Latvijoje, Austrijoje bei Lietuvoje, atlikdama solo ir kamerinės muzikos programas. Dalyvavo įvairiuose šalies ir tarptautiniuose festivaliuose, projektuose.