Panevėžio plėtros agentūra

Petro Vyšniausko muzikos improvizacijų vakaras „Vyšnia džiazo sode“

Koncertai

Balandžio 25 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – Petro Vyšniausko muzikos improvizacijų vakaras „Vyšnia džiazo sode“. Aidės žodis ir saksofono garsai.

Dalyvaus knygos „Vyšnia džiazo sode“ autorius Vygantas Švoba, knygos herojus – džiazo muzikantas Petras Vyšniauskas, knygos leidėjo – Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro – vadovas Arturas Mickevičius.

„Vyšnia džiazo sode“ – tai ekspresyvus pasakojimas apie Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą profesorių Petrą Vyšniauską. Atviri, šmaikštūs, ironiški, ramūs, banguojantys, veržlūs pokalbiai, pasakojimai įprasmina vieno iškiliausių ir savičiausių šalies džiazo kūrėjų gyvenimą.

„Šioje knygoje daug sakytinių istorijų, kurias porino Petras ir jam artimi žmonės. Jas išklausęs tik pabandžiau sudėlioti šio visomis tarmėmis kalbančio žemaičio, iškilaus meno žmogaus, žymaus džiazo muzikanto, genialaus improvizacijų meistro, nuo klasikos iki avangardo įvairiuose stiliuose nardančio kūrėjo portretą. Tiksliau – sukurti Petro Vyšniausko portretą jo šimtmečio interjerui“, – teigia V. Švoba.

Malonumas ausims – bibliotekoje iš pirmų lūpų išgirsite ne tik muzikos virtuozo biografijos vingius iki prestižinių pasaulio koncertų salių, bet ir klausysite užburiančių maestro saksofono melodijų.  

Kviečiame!

Muzikos ir literatūros vakaras – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos vykdomo projekto „Literatūros ir kino dienos bibliotekoje“ dalis. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.