Panevėžio plėtros agentūra

PANEVĖŽYS JAZZ | KLAIPĖDOS MEMELAND IR KAUNO BIGBENDAS

Festivalis

PANEVĖŽYS JAZZ | KLAIPĖDOS MEMELAND IR KAUNO BIGBENDAS

KLAIPĖDOS DIKSILENDAS „MEMELAND“ (vadovas Laimonas Urbikas)
KAUNO BIGBENDAS (vyr. dirigentas Jievaras Jasinskis)

Festivalyje „Panevėžys Jazz“ – svečiai iš pajūrio ir šių metų Europos kultūros sostinės. Panevėžio muzikinio teatro scenoje lapkričio 18 d. 18 val. pasirodys Klaipėdos diksilendas „Memeland“ kartu su soliste Kristina Jatautaite ir Kauno bigbendas su saksofonininku Petru Vyšniausku.

„Memeland“ koncerto neabejotinai laukia tradicinio džiazo mėgėjai. Įkvėptas pasaulinių muzikos vėjų, 1978 m. uostamiestyje susikūrė „Klaipėdos diksilendas“. Giliu džiazo stilių pojūčiu, preciziška ir profesionalia interpretacija išsiskyrusi grupė netrukus tapo vienu populiariausių ir reikšmingiausių klasikinio džiazo kolektyvų Lietuvoje. Per keturis dešimtmečius ne kartą keitusi pavadinimą, grupė į didžiąją sceną 2016 m. sugrįžo kaip Klaipėdos diksilendas „Memeland“. Savo koncertines programas jis pristato kartu su žymiausiais vokalistais, šį kartą pasirodys su geriausia Klaipėdos soliste tituluojama charizmatiškąja Kristina Jatautaite.

Scena su Klaipėdos diksilendu dalinsis Kauno bigbendas. Be šio kolektyvo sunkiai įsivaizduojamos kasmetinės Lietuvos džiazo šventės, bigbendo muzika skamba ir prestižinėse koncertų salėse bei daugiatūkstantinėse arenose. Brangių kūrybinių akimirkų su Kauno orkestru yra patyrę beveik visi šalies džiazo meistrai, o koncerte Panevėžyje su juo gros vienas tituluočiausių Lietuvos džiazo muzikantų Petras Vyšniauskas, už ilgametį indėlį į šalies muzikos kultūrą ir jos garsinimą pasaulyje 2002 m. įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija. Kauno bigbendą ir Petrą Vyšniauską jau daugiau kaip tris dešimtmečius vienija bičiulystė ir ištikimybė džiazui. Programoje skambės Franko Mantootho, Jukkos Linkolos, Dukeʼo Ellingtono, Gordono Goodwino ir kiti kūriniai iš džiazo aukso fondo.

Bilietus platina teatro kasa ir kakava.lt