Panevėžio plėtros agentūra

Onutės Levandavičiūtės biografinės apybraižos „Gerovės valstybės architektas“ pristatymas

Kiti renginiai

Kovo 12 d. 11 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje bus pristatoma Onutės Levandavičiūtės biografinė apybraiža „Gerovės valstybės architektas“ apie trijų Nepriklausomos Lietuvos vyriausybių ministrą pirmininką Juozą Tūbelį.

„Yra didelių žmonių, yra didesnių ir didžiausių. Vienas didžiausiųjų – Juozas Tūbelis, kuris saugodamas lietuvių iškovotą nepriklausomybę kūrė jų ekonominę gerovę. Kai gilinausi į J. Tūbelio gyvenimą, reikėjo bent trumpam apsiaut jo batais ir labai pasistiebt, kad galėčiau suvokti šito Panemunėlio žemės sūnaus didybę, šitą didelio proto ir plačios širdies žmogų, kuris dirbo ir gyveno taip, tartum nuo jo vieno būtų galėjęs priklausyti visos Lietuvos likimas. Tartum nebūtų turėjęs kito pasirinkimo. Jis tiesiog užprogramavo save tarnystei Lietuvai“, – teigia O. Levandavičiūtė.

Autorė apgailestauja, kad šiandien J. Tūbelis primirštas. Savo knygoje prikeldama šią asmenybę ji pateikia ne tik įvykius, faktus, bet ir žmogiška, patriotinė J. Tūbelio laikysena jų fone.

O. Levandavičiūtė – pedagogė, kraštotyrininkė, Panemunėlio krašto šviesuolė, jau išleidusi biografines apybraižas apie legendinę žvalgę Marcelę Kubiliūtę, kunigą švietėją Joną Katelę.

Knygos „Gerovės valstybės architektas“ pristatymas vyks bibliotekos konferencijų salėje.