Panevėžio plėtros agentūra

…nuo klasikos iki moderno… Tarptautinei šokio dienai

Koncertai

Kauno valstybinis muzikinis teatras

Tarptautinei šokio dienai

…nuo klasikos iki moderno…

2024 m. balandžio 19 d. 18 val.

Panevėžio muzikiniame teatre

Renginio režisierius Aleksandras Jankauskas

Dviejų dalių koncerte atsiskleis klasikinio, šiuolaikinio ir modernaus baleto panorama

Pirmoje šokio koncerto dalyje pamatysime ištraukas iš Liudvigo Minkaus baleto „Pachita“ (choreografija Marius Petipa), duetą iš Sergejaus Prokofjevo baleto „Romeo ir Džuljeta“ (choreogr. Kenneth MacMillan), numerius „Širdžių karalienė” (Queen of Hearts) ir Pas-de-dex iš Joby Talboto baleto „Alisa stebuklų šaliyje“ (choreogr. Christopher Wheeldon), „Venecijos karnavalą“ iš Cezar Puni baleto „Satanilla“ (choreogr. Marius Petipa), o taip pat ir kitų žinomų choreografinių miniatiūrų, kurias Kauno valstybinio muzikinio teatro baleto trupei adaptavo choreografai Gintaras Visockis, Thomas Bloch ir Aleksandras Jankauskas.

Antroje koncerto dalyje susipažinsime su originaliais šių choreografų darbais. Išvysime šokius pagal itin įvairią muziką, skambės: Apocalyptica – „Waiting For The Forgotten“, A. Piazzolla – „Libertango“, Amelie Poulain – „La valse d’ameilie“, kompoziotriaus Philipo Glasso ir kitų kūriniai.

Koncertą ves ir su šokėjais bei jų atliekamais kūriniais supažindins aktorius Ramūnas Šimukauskas ir šokėja Rima Panuškytė.