Panevėžio plėtros agentūra

Kazimieras Jakutis su akustine grupe ture „Baltas vilkas“

Koncertai

Aš, Kazimieras Jakutis, pirmą kartą su savo autorinių dainų repertuaru užlipau į sceną 2005 metais. O šį rudenį kviečiu Jus, mieli dainuojamosios poezijos gerbėjai, į muzikinę kelionę po Lietuvą. Aš nežinau, ar Jūs laukiate ko nors naujo. Ar laukiate?
 

Esu Jums ne kartą grojęs vienas, esu grojęs su grupe... Šiemet – nei taip, nei taip. Nei vienas, nei su grupe. Vis tik gal labiau su grupe, bet akustine: be trankių būgnų, be elektrinės gitaros verksmų ir... mažesnėse salėse. Galėsime intymiau pabendrauti, padainuoti, pasikalbėti.
 

Ligi šiol man gimdavo dainos iš nerimo, iš „dyko buvimo“, kaip bandau pats pajuokauti. O šį kartą kūriau dainas jau turint tikslą, užmačią. Norisi apginti Medį, Paukštį, Žvėrį. Norisi sustabdyt medžiotojo ranką. Tarp kita ko, mano miškuose ir pievose yra uždrausta medžioti, o mano tvenkiniuose garniai minta ten auginamais karpiais ir karosais. Taip gimė ir ką tik įrašyta daina „Baltas vilkas“: https://open.spotify.com/album/4x2w6huAEmM6wzS2mKSRRA?si=QhYMAFwnSQaLr-4POTNC8Q.  
 

Šio rudens muzikinėje kelionėje skambės ne tik naujos, bet ir senos, Jūsų, mieli bičiuliai, pamiltos ir kartu dainuojamos dainos, skirtos mylimai Aukštaitijai, moteriai, prabėgusiam laikui...
„Iš tos nakties“: https://www.youtube.com/watch?v=WhYwBRm7O-M  
„Nuogas ruduo“: https://open.spotify.com/track/2CMBdLFdhwArcbJIk9ptrY 
„Neišeik“: https://www.youtube.com/watch?v=eYp6xS4GCrQ