Panevėžio plėtros agentūra

Jūratės Micevičiūtės knygos „5 šv. Ignaco kelio etapai. Žmogaus tapsmas“ sutiktuvės

Kiti renginiai

Kovo 17 d. 16 val. bibliotekos konferencijų salėje vyks žinomos publicistės, vertėjos, knygų autorės, piligriminių kelionių Ispanijoje gidės Jūratės Micevičiūtės knygos „5 šv. Ignaco kelio etapai. Žmogaus tapsmas“ pristatymas, susitikimas su autore. Renginį moderuos kunigas dr. Gediminas Jankūnas.

„Žmogumi ne gimstama, bet tampama: kaip karštakošis baskas, potencialus jaunasis nusikaltėlis Injigas Lopesas de Lojola tapo šventuoju Ignacu? Ši knyga – tai kvietimas paėjėti drauge su piligrimu Ignacu ir atrasti, kaip tariamos nesėkmės gali tapti tikriausiais kelrodžiais į sėkmingą gyvenimą“, – knygą pristato autorė.

Įžangos autorius arkivyskupas Lionginas Virbalas SJ rašo: „Štai dar viena knyga – drąsiai galiu sakyti – ypatinga. Tai pirma šio šventojo biografija, parašyta lietuvės, gerai pažįstančios didžiųjų Ispanijos šventųjų epochą ir juos išugdžiusią Ispanijos žemę. Bet dar svarbiau, kad joje, atrodo, pats Ignacas paima už rankos ir veda per jam reikšmingas vietas, supažindina su brangiais žmonėmis“.

Ignaco keliu vadinamas 670 km piligrimų einamas kelias nuo Lojolos iki Manresos. Pristatomą knygą sudaro du tomai: Ignaco kelio vaizdais iliustruota pagrindinė knyga ir praktinis gidas, kuriame pateikiamas piligrimų kelio etapų sąrašas, lankytinų vietų aprašai, kita naudinga informacija.

Kviečiame!