Panevėžio plėtros agentūra

Gitanos Mileikaitės debiutinės eilėraščių knygos „Sau“ ir Jolantos Preidžiuvienės piešinių parodos pristatymas

Menas

SAU paversti VISIEMS

 

Kovo 14 d. 17.15 val. Menų skaitykloje – Gitanos Mileikaitės debiutinės eilėraščių knygos „Sau“ ir Jolantos Preidžiuvienės piešinių parodos pristatymas.

 

G. Mileikaitės kūrybos išėjimas į viešumą buvo kitoks – pirmas eilėraštis atsidūrė ant mamos kapo paminklo. Tai ir tapo paskata išleisti knygą.

„Kuriu nuo jaunystės. Niekada neketinau išleisti knygos, bet ši gimė, o puslapiuose – tai, ką brandinau ilgai. Ne tam, kad pasipuikuočiau, bet kad paskatinčiau kitus ieškoti savęs, nebūti egoistams – dalintis kūryba. SAU paversti VISIEMS“, – sako G. Mileikaitė.

 

Su J. Preidžiuviene abi yra draugės nuo pat darželio. Dabar ši draugystė tapo ne tik gyvenimiška, bet ir kūrybine – viena kitą padrąsindamos surėmė pečius bendram projektui.

 

J. Preidžiuvienė – technologijų ir šokio mokytoja. Turi būrį 5–56 metų šokėjų kultūros centre, daugiau kaip 20 metų tautinius šokius šoka pati. Organizuoja festivalius.

 

„Visą gyvenimą papaišydavau – net mokyklinių sąsiuvinių paraštės buvo išmargintos piešiniais. Teptuką ir pirmus potėpius ant drobės prieš kelerius metus pabandžiau vienoje Kauno studijoje. Užkibau. Taip namie atsirado molbertas, dažų ir teptukų krūvos. Tapiau sau, kad pailsėčiau, atsipalaiduočiau, pakeisčiau veiklą. Kartais vietoj atviruko paveikslą dovanoju draugams, artimiesiems. Kelis paaukojau aukcionams – lėšos buvo pervestos onkologinėmis ligomis sergantiems vaikučiams“, – posūkį į dailę aiškina autorė.