Panevėžio plėtros agentūra

ARTI su Iwanu Wyrypajewu

Susitikimas

ARTI su Iwanu Wyrypajewu

Naująjį teatro sezoną pradedame ypatingai, kadangi pirmasis šio sezono „Arti“ susitikimo svečias išties nepaprastas. Kalbinsime režisierių, vieną svarbiausių Europos dramaturgų, kurio pjesės pripažintos ir statomos visame pasaulyje – Iwaną Wyrypajewą. Šiuo metu I. Wyrypajewas, kartu su režisieriumi Mykola Mishynu Juozo Miltinio dramos teatre ruošia spektaklio „Mahamaya Electronic Devices“ premjerą.

Iwanas Wyrypajewas (g. 1974) – kino ir teatro režisierius, aktorius bei vienas svarbiausių šiuolaikinių dramaturgų Europoje. I. Wyrypajewo darbai puikiai pažįstami Lietuvos žiūrovams – jo pjesės statytos Lietuvos Nacionaliniame dramos teatre, Nacionaliniame Kauno dramos teatre, Oskaro Koršunovo teatre, teatre „Atviras Ratas“ ir daugelyje kitų. „Mahamaya Electronic Devices“ – antrasis darbas pagal I. Wyrypajewo dramaturgiją, pasirodysiantis Juozo Miltinio dramos teatro scenoje po 2020 metais įvykusios „Irano konferencijos“ (rež. A. Špilevoj) premjeros. Nuo 2014 metų menininkas gyvena Lenkijoje ir aršiai pasisako prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. 2023 metais I. Wyrypajewas kartu su žmona, aktore Karolina Gruszka, įkūrė ne pelno siekiančią organizaciją „Teal House“, kurios tikslas – padėti menininkams, turėjusiems palinkti savo gimtąsias šalis dėl geopolitinių, ekonominių ar asmeninių priežasčių, integruotis ir kurti kitose šalyse.

„Arti“ – tai susitikimai su menininkais, kuriančiais Panevėžyje.

Režisieriai, dailininkai, kompozitoriai, choreografai, aktoriai ir kiti menininkai, nuolat atvykstantys kūrybai mūsų teatre, ne tik išleidžia čia premjeras, bet ir įkvepia mūsų kolektyvą, padeda mums augti, įgyti naujų žinių ir įgūdžių, plėsti savo pasaulėvaizdį.
Atėjo metas pripažinti, jog nėra sąžininga mėgautis tuo užsidarius repeticijų salėje. Todėl kviesime jus atviriems susitikimams su išskirtiniais menininkais, kurie bent kelis mėnesius būna taip ARTI mūsų.

Susipažinti su Iwanu iš ARTI galėsite rugsėjo 10 d. 18 val. Juozo Miltinio dramos teatro fojė.

Renginys NEMOKAMAS.

Renginys vyks rusų kalba su vertimu į lietuvių kalbą.

Renginio metu bus filmuojama ir fotografuojama.