Panevėžio plėtros agentūra

Algimanto Lūžos fotografijų paroda „Gamtos spalvos“

Parodos

Kovo 27 d. 17 val. Panevėžio miesto dailės galerijos skyriuje – Fotografijos galerijoje atidaroma  Algimanto Lūžos fotografijų paroda „Gamtos spalvos“.

„Aš esu fotografas natūralistas, mane domina tai, kas vyksta savaime, kas vyko ir vyks nepriklausomai nuo to, ar yra kas tai mato. Pavyzdžiui, eidamas mišku, galvodamas apie kažkokius savo reikalus, staiga pamatau įdomios formos gulintį medį ar pražydusią gėlę. Kodėl aš tai pamačiau – nežinau, juk miške tūkstančiai medžių ir gėlių?... Kodėl mano žvilgsnis užkliuvo būtent už šio? Tai labai įdomu. Nežinau, ar tai galima paaiškinti racionaliai. Žinoma, apsiskaitęs žmogus skubės išvesti kokią protingą teoriją , kuri atitiks jo domėjimosi sritį. Bet man tai visiškai nesvarbu. Man  užtenka to, kad aš esu Gamtoje, o ji yra manyje“, – parodos anotacijoje rašo autorius.

Algimantas Lūža (g. 1957 Plungėje) – veterinaras, fotografas, gyvenantis Panevėžio rajone, Krekenavoje. „Fotografija – antras mano tikėjimas po specialybės. Tai, ką gamta sukūrė, mano regėjimas pabandė užfiksuoti jums“, – sako autorius.

A.Lūža fotografuoja nuo 2014-ųjų, parodose dalyvauja nuo 2016 metų. Panevėžio fotografų draugijos narys. Yra surengęs keliolika personalinių parodų Panevėžyje ir kituose Lietuvos miestuose.

Dalyvauja Mažeikių muziejaus organizuojamose tarptautinėse parodose „Gyvos Žemės mintys“.

A.Lūžos paroda „Gamtos spalvos“ veiks iki balandžio 27 dienos.