Panevėžio plėtros agentūra

Aistės Pranculienės fotografijos projekto „Giliai mintyse“ pristatymas

Menas

Fotomenas pažinti žmogaus asmenybę

Kovo 19 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės bibliotekos konferencijų salėje – Aistės Pranculienės fotografijos projekto „Giliai mintyse“ pristatymas. Pasirodymą surengs šokio ir gimnastikos „Academia“.

„Kas vyksta žmogaus mintyse per fotosesiją? Jis laimingas, liūdnas, nedrąsus, o gal visiškai atsipalaidavęs ir atsidavęs procesui? Ilgus metus fotografuojant įdomu ne tik kompozicija, technika ar šviesa, bet ir sintezė tarp fotografijos ir psichologijos. Todėl šis projektas ne apie mane, o apie mano fotosesijų herojus“, – sako autorė.

Fotografijos projekte – pačių herojų atsirinktos labiausiai patikusios fotografijos, pasakojimai apie tai, kaip  jautėsi fotografuojami.

„Giliai mintyse“ privertė gerai apgalvoti fotosesijos reikšmę žmogui. Kai kuriems ji paliko ne tik gerus prisiminimus, nuotraukas, bet ir tapo lūžiu – padėjo atsikratyti tam tikrų problemų, įkrovė geros energijos. Mes, fotografai, turime pažinti žmones, suprasti jų poreikius, apgalvoti viską nuo A iki Ž, kad fotosesija būtų puikus potyris abiem pusėms“, – teigia A. Pranculienė.

Projekto autorė užaugo ir gyvena Panevėžyje. Vizualinės komunikacijos bakalaurė, komunikacijos ir kūrybinių technologijų magistrė. Fotografuoti išmoko studijuodama. Tai jai patiko, todėl pradėjo fotografuoti draugus, artimuosius. Fotografija Aistę lydi jau 12 metų. Labiausiai mėgsta įamžinti žmonių portretus.

Yra Panevėžio fotografų draugijos narė, surengusi personalinių parodų.