Panevėžio plėtros agentūra

Vienos dalies spektaklis „Kichotas stebuklų šalyje“

Spektakliai

„Kichotas stebuklų šalyje“
Chorinis fragmentas pagal Migelio de Servanteso kūrinį „Išmoningasis bajoras Don Kichotas Lamančietis"

Vienos dalies spektaklis
N - 16

Tegyvuoja vaizduotė!

Vieną dieną, senyvo amžiaus vyriškis iš La Mančos nusprendžia iškeliauti į pasaulį kaip klajojantis riteris. Įkvėptas riteriškų romanų, jis save vadina Don Kichotu ir skiria sau kovotojo prieš blogį rolę, tuo pačiu siekiančio naujojo „Auksinio amžiaus“. Kartu su savo ginklanešiu Sanču Pansa jie ieško nuotykių, tačiau vietoje herojiškų poelgių išgyvena gėdingus pralaimėjimus. Nepaisant to, jų vaizduotėje, jie yra nenugalimi kovose su burtininkais, demonais ir žvėrimis. Don Kichoto akimis mes kvestionuojame mus supantį pasaulį ir klausiame savęs:
Ar šis pasaulis iš tiesų yra toks, koks yra?
Ar jis tikrai yra vienintelis įmanomas pasaulis?
Ar negalėtų pasaulis būti visai kitoks?

Migelis de Servantesas Saavedra, būdamas pašėlęs nuotykių ieškotojos, pirmąją šio kūrinio dalį pradėjo rašyti dar kalėjime, 1605 m. „Liūdnojo vaizdo riterio“ nuotykiai net ir šiandien žavi mus. „Don Kichotas“ - tai Ispanų literatūros šedevras, duoklė nuotykių dvasiai bei visų svajotojų pasaulio vizija.
Jaunosios kartos vokiečių režisierius Nikolas Darnstädt spektaklyje kuria stulbinančius vaizdų pasaulius, kurie žavi savo išdidinta estetika. Kūrinio sceninėje adaptacijoje idėjų, kūrybiškumo ir fantazijos galią priešinama su realybe ir jos socialinėmis normomis. Režisieriui Don Kichotas yra kūrėjas, menininkas. Ir kiekvienas tikras menininkas yra „Liūdnojo vaizdo riteris“, nes išgyvena vienatvę. Jis mato pasaulį tokį, kokio kiti negali matyti, o gal ir nematys. Ir jam nieko daugiau nelieka, tik klausti: ar pasaulis, kurį visi kiti vadina „tikrove“ iš tiesų yra tikras? Niekas nesupranta jo ir jis nesupranta nieko. Todėl jis siaubingai vienišas. Liūdnas vaizdas.

Režisierius Nikolas Darnstädt ir jo įkurtas teatro kolektyvas Vokietijoje, Berlyne - „CIAO NOW”, Panevėžio teatre „Menas“ kuria spektaklį pagal ,,Don Kichoto“ kūrinį. Vėliau ši kūrybinė produkcija bus plėtojama Austrijoje, Sankt Peltene, Landestheater Niederosterreich teatre, prie kurios taip pat prisijungs Italijos Bolzano miesto teatras Vereinigte Buhnen Bozen.

Kūrybinė komanda:
Režisierius / inscenizacijos autorius - Nikolas Darnstädt.
Kompozitorius / choro aranžuotė - Lukas Darnstädt.
Scenografė / kostiumų dailininkė - Daniela Zorrozua.
Prodiuserė - Alina Aleshchenko.

Vaidina:
Dovilė Klementjeva,
Kotryna Chruškova,
Radvilė Bronušaitė,
Agnė Muralytė.

Choras:
Ovidijus Kazarinas, Benadas Arkauskas, Laura Mackevičiūtė, Lina Kairytė, Rolandas Meškauskas, Algirdas Veversis, Darius Aleliūnas, Kristina Zaurienė, Jurgita Liepinienė.

 

Kasos darbo laikas: II-V 11-15 val. ir 1 val. prieš renginį.
El. paštas: teatras.menas@gmail.com
www.teatrasmenas.lt
Bilietus platina: Bilietai.lt