Panevėžio plėtros agentūra

Susitikimas su kvepalų eksperte Edita Vigelyte

Edukacija

EDUKACINĖ PASKAITA - „Kvapų patirtys ir žmogaus
savijauta. Parfumeriniai faktai, mitai, etiketas. Meninės parfumerijos
pažinimas”

 

Rašytojas Marselis Prustas garsiojoje knygoje „Prarasto laiko beieškant“ įtaigiai aprašo kvapo ir atminties ryšio fenomeną. „Prusto efektas“ – pojūtis, kai uodžiamas kvapas žaibiškai atgaivina
ryškius prisiminimus apie bet kurią su šiuo kvapu susijusią gyvenimo akimirką, – pažįstamas kiekvienam iš mūsų. „Prusto efekto“ dėka kvepiantį prisiminimų albumą galime kurti sąmoningai,
svarbioms progoms apgalvotai rinkdamiesi ypatingus aromatus. Kvepalai, susieti su žmogumi, įvykiu, data, ateityje turės galią akimirksniu atkurti su visu tuo susijusius vaizdinius bei emocijas.

 

● Kaip veikia mūsų olfaktorinė (uoslės) atmintis?
● Kaip sąmoningai rinktis kvapą įvykiams įprasminti?
● Kokie parfumeriniai mitai gali sutrukdyti autentiškam mūsų santykiui su aromatais?
● Parfumerinė etika ir etiketas - ypatingos aktualijos šiuolaikinėje parfumerinėje aplinkoje. Kaip tuo sąmoningai ir išmaniai naudotis?
● Retų konceptualių aromatų, atvykusių tiesiai iš profesionalių autorių kūrybinių studijų, cechų bei laboratorijų, „degustacija“, pažinimas, vertinimas.

 

 

Pokalbį moderuos ir kvepalų garderobo bei komunikacijos įžvalgomis dalinsis parfumerijos edukatorė, meninių kvepalų prekės ženklų prodiuserė - EDITA VIGELYTĖ.
*Patikusius kvepalus bus galimybė įsigyti renginio metu.

 

APIE VEDANČIĄJĄ:
"Esu Edita Vigelytė, parfumerijos dėvėjimo kultūros edukatorė, kvepalų prezentavimo ir pardavimų ekspertė, konceptualios ir meninės parfumerijos prekių ženklų prodiuserė.
Nuo 2013 metų aktyviai dirbu parfumerijos prezentavimo, komunikavimo ir pardavimų srityje. Pirmasis bendradarbiavimo klientas viešinimo ir pardavimų srityje 2013 m. buvo FUMparFUM / created by Aistis Mickevičius (pirmasis autorinės parfumerijos prekės ženklas Lietuvoje), su kuriuo dirbu iki šiol. Per 11 aktyvios veiklos veiklos metų gavau pasiūlymus atstovauti dar keletą autorinės parfumerijos prekių ženklų Lietuvos ir Latvijos rinkose, tarp jų - Art de Parfum by Rūta Degutytė - Humphreys (FR), Exaltatum by Eglija Vaitkevičė (GB), Remarc by Michel Or (GB) ir kt. Periodiškai vykdau viešinimo ir mažmeninių pardavimų projektus parfumerijos salonams "Samana" (SG Klinika valdoma kosmetikos ir aukštosios parfumerijos parduotuvė), "Olfactory Store" (konceptualios ir meninės parfumerijos parduotuvė, Vilnius), interneto svetainei / parduotuvei "Nosy", naujam lietuviškos autorinės parfumerijos prekės ženklui "Liur" ir kt.

Susisteminau savo turimas žinias ir nuo 2019 metų aktyviai edukuoju šiomis temomis. Parfumerines edukacijas užsisako įvairių Lietuvos miestų bibliotekos (per 3 metus bibliotekose pravedžiau virš 40 edukacinių paskaitų), miestų muziejai, meno galerijos, teatrai ir kt. kultūros sklaidos erdvės.

Parfumerijos verslo, dėvėjimo kultūros ir parfumerinio etiketo temomis periodiškai pasisakau atitinkamo pobūdžio TV laidose bei žiniasklaidos portaluose.
Įvairiuose edukacinio ir / arba pramoginio pobūdžio renginiuose vedu pokalbius - diskusijas kvepalų garderobo formavimo, parfumerinių mitų dekonstravimo, kvapų ir kvepalų poveikio žmogaus gyvenimo kokybei savijautai bei emocijoms ir kt. temomis. Kiekvieno pokalbio metu degustuojame retą, konceptualią autorinę parfumeriją.“

 

Iki kvapnaus susitikimo studijoje!

 

BŪTINA REGISTRACIJA Tel. 8-616-19146.
LAIKAS: Birželio 13d. 17.30val.
TRUKMĖ: 2-2,5val.
KAINA: 30Eur./1 žm.
VIETA: „Vidinės gerovės namai“, Respublikos g. 34, IIIa., Panevėžys