Panevėžio plėtros agentūra

Spektaklis „Laimė yra lapė“

Spektakliai

Po metų pertraukos į sceną grįžta spektaklis „Laimė yra lapė“, kuris yra sukurtas pagal daugybę apdovanojimų Lietuvoje ir užsienyje pelniusią knygą vaikams. Spektaklyje pasakojama istorija apie draugystę ir gyvenimo vertybes – dosnumą, praradimo liūdesį, atradimo džiaugsmą. Visa tai parodoma gyvos muzikos ir pašėlusio, nuotaikingo bei interaktyvaus veiksmo fone.

Didelio susidomėjimo sulaukęs spektaklis apie laimę ir vėl džiugins mažuosius teatro mėgėjus. Skirtinguose Lietuvos miestuose vykstančiuose pasirodymuose jie galės susitikti su Lape ir Povilu bei susipažinti su jautria istorija, o skaičiusieji knygą, pagal kurią sukurtas spektaklis – palyginti jos veikėjus su aktorių įkūnytais personažais.

Knyga, pagal kurią sukurtas šis spektaklis, puikiai pažįstama Lietuvos ir užsienio skaitytojams. Rašytojos Evelinos Daciūtės ir dailininkės Aušros Kiudulaitės sukurta istorija apie lapės ir berniuko draugystę sulaukė pasaulinio susidomėjimo ir buvo puikiai įvertinta Italijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Kinijos ir Amerikos knygų vaikams parodose, skaitoma visame pasaulyje.

„Labai laukiame naujų spektaklių ir susitikimų su vaikais, nes tai šventė ne tik vaikams, bet ir mums, spektaklio aktoriams. Juk ne kasdien turime galimybę su jais šėlti, kvailioti ir svajoti. Vaikai šiame spektaklyje tampa aktyviais dalyviais, kurie kartu su mumis daro mankštą, ieško panelės Margaritos ir atsakymo kas yra laimė“, – sako spektaklyje vaidinanti aktorė Daiva Rudytė.

Spektaklis rekomenduojamas 5-10 metų vaikams.