Panevėžio plėtros agentūra

SOCIALINĖ AKCIJA PANEVĖŽYJE „PASIMATUOK NEGALIĄ!“

Kiti renginiai

Panevėžio agentūros „SOS vaikai“ aktyvių moterų su negalia klubas, minėdamas Tarptautinę žmonių su negalia dieną organizuoja socialinę akciją „Pasimatuok negalią!“.

Aplinkos ir informacijos (ne)prieinamumas yra viena esminių problemų, nes žmonės su negalia turi teisę lygiai su kitais visuomenės nariais dalyvauti visose gyvenimo srityse.

Ar kada susimąstėte, kaip regėjimo negalią turintis asmuo pereina kelią savarankiškai, jeigu nėra taktilinio tako ir/arba garsinio signalo, o jam reikia nukeliauti iki autobusų stotelės, kad galėtų nuvykti į darbo vietą?

Kaip žmogui su judėjimo negalia patekti į Panevėžio miesto savivaldybės tarybos salę, kurioje vyksta įvairios diskusijos? Ar kaip judėjimo negalią turinčiam vaikui nuvykti į ugdymo įstaigą, kai aplinkui laiptai?

Kaip žmogui su klausos negalia pasinaudoti medicinos paslaugomis Panevėžio miesto ligoninėje? Ar pasinaudoti paslaugomis pačioje Panevėžio miesto savivaldybėje?
Tam, kad jums būtų lengviau atsakyti į šiuos klausimus, šių metų gruodžio 1 dieną kviečiame Jus „pasimatuoti negalią“. Galėsite pasirinkti judėjimo, regos arba klausos negalios išbandymą arba pabūti žmogaus su negalia asmeniniu asistentu.

Renginyje bus fotografuojama ir filmuojama.

Akcijos partneriai:

Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras
Viešoji įstaiga LASS šiaurės rytų centras Panevėžio m. ir r. filialas
Panevėžio kurčiųjų kultūros centras
Solidarumo kava

SVARBU: organizacijas, norinčias prisidėti prie šios akcijos, prašome susisiekti tel. 869986866 (Irma Zabulionytė), el.p. paramosnamai@gmail.com