Panevėžio plėtros agentūra

PMT | Lietuviškos estradinės muzikos koncertas VAKARAS SU GĖLE

Muzika

Lietuviškos estradinės muzikos koncertas VAKARAS SU GĖLE

Atlikėjai:
AISTĖ PILIBAVIČIŪTĖ (sopranas)
DAINIUS PUIŠYS (baritonas)
PANEVĖŽIO MUZIKINIO TEATRO PUČIAMŲJŲ ORKESTRAS GARSAS (vadovas M. Bražas)

Vakarą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis

Spalio 12 d. 18 val. Panevėžio muzikinis teatras kviečia į nostalgija dvelkiantį lietuviškos estradinės muzikos koncertą „Vakaras su gėle“. Kartu su Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestru „Garsas“ garsiausius lietuviškus šlagerius klausytojams pristatys operos solistė sopranas Aistė Pilibavičiūtė ir baritonas Dainius Puišys.

Koncerto programoje skambės žymių lietuvių kompozitorių – Eduardo Balsio, Benjamino Gorbulskio, Miko Vaitkevičiaus, Mikalojaus Noviko, Rimvydo Racevičiaus, Vygando Telksnio, Algimanto Raudonikio, Mindaugo Tamošiūno, Jaroslavo Cechanovičiaus, Andriaus Kulikausko, Tomo Leiburo, Laimio Vilkončiaus, Alvydo Jegelevičiaus ir kitų autorių lengvosios muzikos kūriniai.

Aistė Pilibavičiūtė ir Dainius Puišys estradines dainas atliks ir solo, ir duetu. Pučiamųjų orkestras „Garsas“ pristatys instrumentines kompozicijas. Pasak orkestro vadovo ir dirigento Martyno Bražo, koncerto programa atskleis lietuviškos muzikos kultūrą, kupiną tautiškumo dvasios. „Tai – senoji, bet nepamiršta estrada, kuri ypač artima vyresnei publikai, tačiau kartu atpažįstama ir jaunesniems žiūrovams, nes daugelis kūrinių tapo lietuviško patriotizmo simboliu“, – pabrėžia M. Bražas.

Dainius Puišys – žymus Lietuvos choro dirigentas ir solistas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius, pelnęs daugybę apdovanojimų konkursuose Lietuvoje ir užsienyje. Už savo pasiekimus jis jaučia padėką gimtajam miestui Panevėžiui, kuriame užaugo, pamilo muziką ir pirmąkart pakilo į didžiąją sceną.

Sopranas Aistė Pilibavičiūtė – viena ryškiausių jaunosios kartos operos solisčių. Tarptautinių konkursų laureatė aktyviai koncertuoja žymiausiose Lietuvos ir užsienio salėse, kuria vaidmenis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. 2018 metais dainininkė buvo įvertinta teatro Metų operos solistės apdovanojimu, prieš šešerius metus buvo nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“.

Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestro „Garsas“ panevėžiečiams pristatyti nereikia – reta miesto šventė vyksta be šio energingo kolektyvo. Jau daugiau nei šešis dešimtmečius gyvuojantis „Garsas“ yra didžiausias ir ryškiausias profesionalus pučiamųjų instrumentų orkestras Aukštaitijos regione.