Panevėžio plėtros agentūra

„Pinhole“ fotografijos dirbtuvės

Dirbtuvės

Šiuolaikiniame skaitmeninių vaizdų pasaulyje, alternatyvioji fotografija vis labiau tampa „išsivadavimas“ iš perdėto vartotojiškumo, begalinio informacijos srauto ir nuolatinio skubėjimo.

Dirbtuvių dalyviai kviečiami teoriškai ir praktiškai susipažinti su viena populiariausių alternatyviosios fotografijos atšakų – pinhole. Dar kitaip žinoma kaip camera obscura – pro mažą skylutę įsiskverbianti šviesa ant visiškai tamsios patalpos sienos projektuoja apverstą vaizdą. Taip buvo atrasta fotografija.

Dabartiniais laikais fotomenininkai naudoja šią techniką, susikonstruodami savadarbius fotoaparatus ir išgaudami neeilinius vaizdus be jokių skaitmeninių technologijų- užtenka fotopopieriaus ir šviesai nepralaidžios dėžutės! Dalyviai bus kviečiami susipažinti su savadarbėmis kameromis, kurias naudojant, kiekvienas galės susikurti nuosavą rankų darbo fotografinį atspaudą.

Edukaciją veda „Pragiedrulių“ kūrybiškumo centro fotografijos krypties kuratorius Paulius Vepštas, ne vienerius metus dirbantis su alternatyviosiomis fotografijos technikomis bei vedantis kūrybinius užsiėmimus įvairių amžiaus grupių dalyviams.

REIKALINGA REGISTRACIJAAlternatyvioji fotografija. PINHOLE (google.com)

gegužės 29 d. 18 val.
dirbtuvių trukmė iki 2 val.

dirbtuvės NEMOKAMOS
Pragiedruliai, Ukmergės g. 59a