Panevėžio plėtros agentūra

Panevėžio miesto garbės piliečio Arvydo Šliogerio regalijų įteikimo ceremonija

Kiti renginiai

Lapkričio 17 d. 18 val., minint Pasaulinę filosofijos dieną, kviečiame į Panevėžio miesto garbės piliečio Arvydo Šliogerio regalijų įteikimo ceremoniją.

Šių metų rugpjūčio 31 d. Savivaldybės tarybos nutarimu buvo išrinktas jau dvyliktasis miesto garbės pilietis – juo tapo filosofas, habilituotas humanitarinių mokslų daktaras Arvydas Šliogeris (1944–2019).

A. Šliogeris – vienas iškiliausių šiuolaikinių lietuvių mąstytojų, vokiečių egzistencializmo tyrinėtojas, filosofinių tekstų vertėjas, eseistas, daugelio filosofijos knygų ir vadovėlių autorius.

2002 m. filosofo veikla įvertinta Lietuvos nacionaline kultūros ir meno premija, 2010 m. – Lietuvos mokslo premija, 2016 m. – Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi.

Gimęs ir užaugęs mokytojų šeimoje Panevėžyje A. Šliogeris savo eseistikoje, skaitydamas pranešimus konferencijose, paskaitose studentams ar duodamas interviu nuolat pabrėždavo Panevėžio, kaip savo gimtosios vietos, lemiamą reikšmę jo asmenybės, pažiūrų, mąstysenos formavimuisi.