Panevėžio plėtros agentūra

„Kulinarinė lyga'2024“

Kiti renginiai

2024-05-22 13:00 Kulinarinė lyga. Finalas

Gegužės 22 dieną, 13 val., restorane „Vasaris“ vyks iniciatyvos „Pamokos matuojasi Panevėžį“ renginio „Kulinarinė lyga“ finalas. Jame iš gana gausaus dalyvių būrio atsirinko dalyvauti penkios komandos. Jos išspręstus iššūkius pristatys komisijai ir žiūrovams. Tai – regione analogų neturintis renginys, kurio idėją sugalvojo ir išvystė Panevėžio miesto bei rajono maitinimo įstaigos drauge su Panevėžio Švietimo centru bei Panevėžio mokymo centru.

IŠŠŪKIAI, KURIUOS SPRĘS PENKIOS KOMANDOS

Komandos į finalą atvyks iš:
1. Panevėžio Alfonso Lipniūno progimnazijos,
2. Dembavos progimnazijos,
3. Rožyno progimnazijos,
4. Paliūniškio mokyklos ir
5. Panevėžio Mykolo Karkos pagrindinės mokyklos.

„Kulinarinės lygos“ renginiu siekiame sudominti mokinius, skatinti juos rinktis verslo, maisto pramonės poreikius tenkinančias profesijas ir kurti karjerą Panevėžyje“, – paaiškino viena iš iniciatorių Miglė Gruzdenė, restorano ir konferencijų centro „Vasaris“ vadovė.

Panevėžio Švietimo centro vadovė Asta Malčiauskienė pasidžiaugė, kad iššūkius paruošė ir juos sprendžiant su komandomis aktyviai bendradarbiauti įsijungė miesto maitinimo įstaigos bei maisto srities ekspertai:
1. restoranas ir konferencijų centras „Vasaris“,
2. kavinė „Karčema Ružava“,
3. restobaras „Riverside“,
4. kavinė „Kafenhauz“,
5. verslo ir tvarumo ekspertė Dovilė Šipelienė.

YPATINGI RĖMĖJAI

Renginys neįmanomas be partnerių, o jų ratas - solidus:
- Panevėžio mokymo centras,
- Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius,
- Panevėžio plėtros agentūra „Panevėžys Now“,
- Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Moteris taip pat paminėjo, kad ir renginio rėmėjai itin noriai priėmė šį konceptą. UAB „Sidabrinė taurė“ paruošė dovanų renginio dalyviams. Finalo komandas ruošiasi apdovanoti ir tokių prekės ženklų ir įmonių atstovai ir vadovai:
- SULIKO,
- KAMADO BONO,
- TOYOTA centras Panevėžyje „Auresa“,
Taip pat apdovanojimus už pagalbą sprendžiant maitinimo srities iššūkius įsteigė ir „Karčema Ružava“, „Kafenhauz“, „Riverside" bei „Vasaris“, „Romantic“.

ĮSOŪDINGI IŠŠŪKIAI

„Mes, įmonės ir organizatoriai, tikime, jog tokios investicijos į jaunąją kartą padeda mokiniams parodyti, kiek daug galimybių yra tobulėti, siekti savo tikslo ar svajonės, paskatina rinktis profesinį kelią, kurti savo karjerą gimtajame mieste“, – reziumavo A. Malčiauskienė ir M. Gruzdenė.

Iniciatyvos „Pamokos matuojasi Panevėžį“ renginio „Kulinarinė lyga“ finalinio renginio ir kūrybingų mokinių komandų iššūkiai:

Iššūkis Nr. 1: Vintažiniai receptai – prisiminimus žadinantys patiekalai. Moksleivių komanda sieks atkurti ir adaptuoti šiuolaikiškam skoniui seną šeimos receptą arba pasirinkite receptą iš senovinių receptų knygos.

Iššūkis Nr. 2: Daržovių lupenų metamorfozė. Moksleiviai sukurs originalų ir skanų patiekalą, kuriame panaudos kuo daugiau daržovių lupenų.

Iššūkis Nr. 3: Austrių kiautų antrasis gyvenimas. Mažiesiems finalistams teko užduotis originalų ir praktišką būdą, kaip panaudoti austrių kiautus maitinimo įstaigoje.

Iššūkis Nr. 4: Mažoji gurmaniška odisėja. Vaikai kurs vaikams, patiekdami vertinimui vaikišką žaismingą meniu iš ekologiškų produktų ir pakviesdami mažuosius gurmanus leistis į nepamirštamą gastronominę kelionę!

Iššūkis Nr. 5: Panevėžio gastro istorija: nuo praeities iki dabarties. Finalo komanda siekia atrasti seniausią žinomą Panevėžio receptą ir sukurti šiuolaikinę šio recepto interpretaciją, išlaikant originalaus patiekalo esmę ir skonį.

***
Kviečiame dalyvauti renginyje. Įėjimas - laisvas. Svečių lauks degustacijos ir vaišės.

Informacija: +370 603 24385, +370 648 36665

daugiau renginių: https://vasaris.lt/pasiulymai/koncertine-programa/