Panevėžio plėtros agentūra

Jausminga vakarienė pas nonna Marietta

Degustacija

ITALIŠKOJI ODISĖJA. Jausminga vakarienė pas nonna Marietta

Gęsta šviesa. Muzika įsilieja į menę, tarsi srauni upė, pažindama naujuosius krantus… prasideda veiksmas scenoje ir jusles pasiglemžia piano, valdomas patyrusio dirigento! Kjančio regione gatvės paskęsta skonių garsuose, pasigirsta vyno melodija… Kaip ir visi italai, kai tik jie susirenka draugėn, mes kalbamės apie maistą, amore – palengva ištaria grande maestro.

 

 

COPIONE DELLA CENA (it. vakarienės scenarijus):

 

1. ANONSAS „UŽKANDŽIAI“ (itališkosios terasos skonių gracija lėkštėje)

Scena. Šviesi kvapni virtuvės užsklanda, kurioje matyti itališkųjų tradicijų užuovėjos. Mintys, aišku, jau kviečia patirti kažko gaivaus ir įstabaus…

 

 

2. PAGRINDINIS VEIKSMAS: BISTECA DRAMA

Karštasis patiekalas: Toscana Bisteca Fiorentina (žymusis senovės Florencijos jautienos kepsnys)

Scena: pasikeičia užsklanda – sukuriama šilta ir intymi atmosfera, natos kyla aukščiau, poezija sklinda aistringiau! Tiekiamas vienas žymiausių – Fiorentino Bisteca. Visi nuščiūva ir stebi skonio spalvas scenoje.

 

 

3. KULMINACIJA: TIRAMISU FINALE (gardusis vakaro afrodiziakas)

Scena: kuriama romantinė vakarienės dalis – užuominos apie itališkuosius kavos namus. Tiramisu tiekiamas meniškai – su šokoladu ir kava, kaip ir priklauso nonos terasoje, jos garbiausiems svečiams.

 

 

***

Skanausime puikiąją itališkąją istoriją. Paslapingą. Pirmuoju smuiku virtuvėje gros puikiai visiems žinomas Gino LETTIERI, čempionų futbolo klubo „Panevėžys“ vyriausiasis treneris, tapęs ir „Metų panevėžiečiu 2023“. Mažai kas žino, jog šis vyras – tikras gurmanas ir jo kraujyje teka itališkųjų bei vokiškųjų šaknų kraujas. Reiškia, turėsim maksimaliai romantišką pedantiškumą?..

Vienok, priežasčių – apstu rinktis į skoniais ir ryškumu alsuojančią itališkąją terasą:

** Gino LETTIERI yra tikras gurmanas ir peilio virtuozas. Jo odisėja tęsiasi virtuvėje, kur jis perteiks savo šeimos itališkosios virtuvės receptų kūrybą. Restorano komanda drauge su Gino gamins užkandžius ir desertus. Ypatingas – tiramisu, kurį ruošdavo Gino senelė karštojoje Italijoje
** Nonna MARIETTA – itališkoji ikona Toskanoje, paveldėjusi legendinio Florencijos kepsnio kepimo magiją iš savo mamos, močiutės… ir perdavusi savo sūnui. Jos sūnus Roberto Rossi – ypatingos asmenybės, garsios dviratininkės, čempionės panevėžietės Editos Pučinskaitės, sutuoktinis ir Florencijos kepsnio kepimo ekspertas. Nonna Marietta, Roberto ir Edita, sužinoję apie itališkojo stiliaus vakarienę restorane „Vasaris“, pasiūlė senovėje žinomą ir iki dabar kepamą Bistecca Fiorentina. Kepsnį, tapusį itališkosios šeimos ir viso regiono pasididžiavimą.

Kaip matote, laukia tikras nonų (it. – močiutė) receptų vakaras! Restorane kiekvienas kąsnis – tarsi žingsniai po istoriškąją italų virtuvę, sužadinančią kelionių prisiminimus, atskleidžiančią senovės receptus ir leidžiančia mėgautis puikiu deriniu tarp prabangos ir tradicijos. Šis vakaras – ne tik mėgavimasis patiekalais. Tai – lėtos mintys dar vienoje patirtyje ir meninėje kompozicijoje ant stalo. Editos, Roberto ir Gino nonų receptai sukurs subtilią ir gana atvirą kulinarijos poeziją, kurios klausymui – būtina auditorija.

Vakaro vynas pasakos turtingą istoriją ir suteiks subtilių aromatų vakaro nuotaikai… Gal tai bus Chianti, Barolo… Pinot Grigio… Glera?.. galbūt, tačiau jūsų kelionėse yra dar daug neišragautų vynų… prie karštojo patiekalo derinsime raudonąjį ypatingąjį vakaro vyną!

Meninės ir muzikinės dalies maestro:

Gleb PYŠNIAK - violončelė. Dar būdamas 14 metų jis kaip solistas debiutavo su Lietuvos kameriniu orkestru (dirigentas prof. Saulius Sondeckis) Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiandien legendinės violončelininkės Natalijos Gutman auklėtinis pasirodo garsiausiose pasaulio salėse, tokiose kaip Vienos „Musikverein“, Amsterdamo „Concertgebouw“, Maskvos konservatorijos Didžiojoje salėje, Varšuvos filharmonijoje, Romos Quirinale rūmuose, pasirodė solo su Maskvos konservatorijos simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos kameriniu, Šv. Kristoforo kameriniu, Porto simfoniniu orkestrais ir kt. Aukščiausius įvertinimus muzikas pelnė reikšminguose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Daugiau informacijos: www.glebpysniak.com

 

Dalia DĖDINSKAITĖ - smuikas. Ši muzikos profesionalė - viena ryškiausių jaunosios kartos Lietuvos smuikininkių, respublikinių bei tarptautinių konkursų laureatė. Nuo 2017 metų - didžiausio pasaulyje muzikos universiteto Vienoje įžymaus austrų profesoriaus Christian Altenburger klasės asistente. 2020 - 2022 metais - Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro pirmoji koncertmeisterė. 2010-aisiais Dalia laimėjo pagrindinį prizą tarptautiniame konkurse Vokietijoje „Violine in Dresden“, po kurio buvo pakviesta atlikti L. van Beethoveno koncertą smuikui prestižiniame festivalyje „Dresdner Musikfestspiele 2012“. D. Dėdinskaitė koncertavo daugelyje Europos valstybių, JAV ir Naujojoje Zelandijoje, griežė solo su Lietuvos valstybiniu simfoniniu, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu, „Dresdner Kappelsolisten“ ir Drezdeno „Carl Maria von Weber“ simfoniniu orkestrais, Kremerata Lituanica, diriguojant Sauliui Sondeckiui, Juozui Domarkui, Georgui Mark ir kt. Daugiau informacijos: www.dalia-dedinskaite.com

Tadas MOTIEČIUS - akordeonas. Per pastaruosius dešimt metų TADAS MOTIEČIUS pasirodė daugybėje Europos scenų ir festivalių, dalyvavo tarptautiniuose seminaruose ir projektuose. Tadas yra tapęs Karalienės Mortos premijos bei daugiau nei trisdešimties Lietuvos ir tarptautinių konkursų laureatu. Akordeonininkas aktyviai koncertuoja Lietuvoje įsitraukdamas į unikalius projektus, bendradarbiaudamas su įvairialypiais kūrėjais. Jaunojo muziko atlikimas pasižymi nuoširdumu ir gaivumu. Šis gabus akordeonininkas įtaigiai grodamas tiek solo, tiek įvairios sudėties ansambliuose atlieka įvairią muziką: nuo klasikos ir modernių originalių kompozicijų akordeonui iki lengvosios muzikos ir subtiliojo džiazo.

 

***

Vakarienės ir programa - 49 Eur / as

Vakarienės ir programa – 49 Eur / asm. (programa, vakarienė)

Bilietai - pavedimu į b/s: LT64 7290 0000 1046 7111, MB Migunda
Mokėjimo paskirtyje nurodykite: 2024-02-14 itališka vakarienė

Papildoma informacija (specialūs mitybos poreikiai, nealkoholinės alternatyvos, vietos prie VALENTINO staliukų ir pan.), pageidavimai, pastebėjimai:
tel.: +370 603 24385, +370 648 36665 arba el.p. pasiulymai@vasaris.lt