Panevėžio plėtros agentūra

GARSAI GIMTAJAM MIESTUI: susitikimas su pianistu Roku Valuntoniu

Susitikimas

Rugsėjo 4 d., trečiadienis, 18 val.

Panevėžio muzikinis teatras

GARSAI GIMTAJAM MIESTUI
Susitikimas su pianistu Roku Valuntoniu

Rugsėjo 4 d. Panevėžio muzikinio teatro lankytojai susipažins su žinomu Lietuvos pianistu Roku Valuntoniu. Renginio metu bus proga ne tik pasimėgauti meniniu atlikėjo talentu, bet ir dalyvauti įtraukiančiuose pokalbiuose, pamatyti niekur nepublikuotas akimirkas iš Roko asmeninio archyvo bei išgirsti pasakojimus apie jo muzikinio kelio retrospektyvą.

Rokas gimė ir augo Panevėžyje. Nuo septynerių mokėsi Panevėžio vaikų muzikos mokyklos fortepijono klasėje, vėliau – Panevėžio konservatorijoje. 2008 m. baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą, 2008–2014 m. studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Gabus panevėžietis tobulinosi Helsinkyje, Sibeliaus akademijoje, Paryžiaus aukštojoje muzikos mokykloje „La Schola Cantorum“, Londono Guildhallo muzikos ir dramos mokykloje. Lankė meistriškumo pamokas pas žymius muzikus Jerome´ą Lowenthalį, Konstantiną Papadakį, Denisą Pascalį, Petrą Geniušą, Mūzą Rubackytę.

„Panevėžyje – mano namai, čia aš gyvenau iki 16 metų, čia liko mano tėvai, mokytojai, giminės. Tikiu, kad į koncertą ateis nemažai manęs pasiilgusių panevėžiečių.“, – sako tik pernai gimtinės scenoje grojęs R. Valuntonis.

Panevėžietis džiaugiasi sparčiai augančiu, besikeičiančiu savo gimtuoju miestu ir vis labiau stiprėjančia jo kultūra.

Projektas „Garsai gimtajam miestui“ – tai antrus metus besitęsiantis, žymių, iš Panevėžio kilusių įvairių kartų ir skirtingas sritis atstovaujančių muzikų kūrybos vakarai. Miestas gali didžiuotis nemažu būriu Panevėžyje augusių ir profesine prasme subrendusių menininkų, kurie reziduoja kituose Lietuvos regionuose ar net užsienio valstybėse ir į gimtąjį miestą grįžta itin retai. Šie garsūs žmonės panevėžiečiams dažniausia yra pažįstami tik fragmentiškai, todėl projektas „Garsai gimtajam miestui“ – puiki proga pažinti juos iš arčiau.

RENGINYS NEMOKAMAS

Renginį finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė