Panevėžio plėtros agentūra

„Eime” su Arminu Abukausku

Koncertai

Rugsėjo 7 d. 14 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – panevėžiečio pianisto Armino Abukausko koncertas „Eime“.

„Šis koncertas – tarsi piligrimystė į mūsų vidų. Skirtingų amžių, šalių ir kompozitorių miniatiūros susilies į vientisą kelionę tiek po realų pasaulį, tiek po vidinį. Vieni kūriniai susiję su geografinėmis vietomis, užkoduotomis natomis ir garsais, tačiau ir per juos klausytojus kviesiu įsiklausyti į sąsajas su vidinio pasaulio geografiniais taškais. Ėjimas mūsų gyvenime yra neatskiriamas nuo gyvybės. Jei neiname fiziškai, judame minčių pasaulyje. Jei sustojame, kelio pabaiga pasiekta. O kuria kryptimi judame? Kokiu tempu? Koks mūsų kelionės tikslas? Tai klausimai, kuriuos keldamas kviečiu dalį kelio nueiti kartu”, – sako jaunasis kūrėjas.

Koncertas vyks bibliotekos I a. erdvėse.

Renginys skirtas 521-ajam Panevėžio miesto gimtadieniui pažymėti, yra bibliotekos projekto „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje” dalis. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.