Panevėžio plėtros agentūra

Edukacija – ekskursija teatre vaikams su Karlsonu

Edukacija

Kviečiame 7-11 metų amžiaus vaikus į edukaciją-ekskursiją, kurios metu dalyviai teatrą „Menas“ ir jo erdves pažins iš arčiau.

Edukaciją-ekskursiją veda teatro „Menas" aktorius Ovidijus Kazarinas, įkūnijantis personažą Karlsoną iš spektaklio „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“.

Renginyje apsilankę vaikai bus supažindinti su įvairiomis teatro patalpomis: fojė, kavine, balkonu, scena, užkulisais, rekvizitine patalpa, rūbine, garso ir šviesų aparatine, sužinos apie jų paskirtis ir funkcijas.

Mažieji dalyviai galės saugiai patys išbandyti scenos prožektorių įjungimą ir garso efektų paleidimą, apžiūrėti spektakliuose naudojamus butaforinius daiktus, panagrinėti jų sandarą.

Edukacijos metu dalyviai susipažins su teatrinėmis profesijomis: aktoriaus, režisieriaus, scenos dailininko, kostiumų dailininko, garso ir šviesų operatorių, sužinos apie jų bendrą darbą, kuriant spektaklius.

Drauge su Karlsonu vaikai apžvelgs ir aptars spektaklių plakatus, jų estetinę pusę ir paskirtį, skatinant jų smalsumą, norą klausti ir domėtis.

Edukacijos metu vaikai taip pat galės išbandyti teatrinius kostiumus bei grimą ir taip įsikūnyti į personažus bei pagal paruoštą scenarijų suvaidinti trumpą vaidinimą. Taip skatinamas vaikų kūrybiškumas, gebėjimas improvizuoti, bendrauti.

Šis renginys - tai išskirtinė galimybė pamatyti teatrą ne iš žiūrovų salės, pajusti jo vidinę atmosferą, kūrybinę specifiką, susipažinti su jame dirbančiais žmonėmis.

Bilietus galite įsigyti teatro „Menas“ kasoje: II-V 11-15 val. ir 1 val. prieš renginį.

Bilietų rezervacija tel. (8 45) 468935 arba el. paštu: teatras.menas@gmail.com