Panevėžio plėtros agentūra

Dviračių žygis „Ekranas kitu kampu“

Žygis

Ar jau girdėjai, kad „Ekrano“ gamyklos legenda atgimė ant pastatų sienų?

Buvusi kineskopų gamyklos teritorija virto didžiausia galerija po atviru dangumi Lietuvoje. Ant beveik 600 kvadratinių metrų pramoninių pastatų sienų 50 ha teritorijoje nugulė didelio formato fotografinės freskos, pasakojančios gamykloje dirbusių žmonių istorijas.

Kviečiame dalyvauti ekskursijoje-dviračių žygyje ir pamatyti „Ekraną“ bei jo apylinkes kitu kampu. Susitiksime adresu Pajuosčio pl. 73 ir „Ekrano“ marių pakrante minsime iki buvusios „Ekrano“ gamyklos teritorijos. Žygį praturtins gido Igor Tarvid istorijos apie Pajuosčio dvaro, Skaistakalnio parko, „Ekrano“ marių įdomybes, o įveikus maršrutą pakviesime jus pasinerti į parodos „Dabarties ekranas“garsines istorijas.

Kodėl verta dalyvauti? Šiemet minime Lietuvai pagražinti draugijos įkūrimo 100 metų jubiliejų – tai puiki proga iš naujo pažinti mūsų miesto istoriją ir pasisemti įkvėpimo naujoms kūrybinėms ar bendruomeninėms iniciatyvoms. Be to, nėra geresnio meto šokti ant dviračio nei rugsėjo 22 d. – Europos judumo savaitė ir diena be automobilio. Na, ar jau prisipūtei padangas?

Renginys NEMOKAMAS!

Primename pasirūpinti patogia ir permainingam rudens orui tinkama apranga, taip pat prisiminti ir laikytis kelių eismo taisyklių bei reikalavimų dviračių vairuotojams (https://automokyklos.lt/ket, VIII skyrius).

Dalyvių skaičius ribotas, registracija į renginį būtina: https://forms.gle/m2JCPWyNrJxjyHzy8 Registracija uždaroma likus dienai iki renginio arba pasiekus maksimalų dalyvių skaičių. Užsiregistravę dalyviai gaus patvirtinimo žinutes. Renginio dieną registracijos nebus vykdomos.

Informacija tel. +370 616 39793 arba info@panevezysnow.lt. Renginys vyks lauke, tad galimybių pasas nėra privalomas.