Panevėžio plėtros agentūra

DRAMOS KARALIENĖ / DRAMA QUEEN / Dirty Deal Teatro

Spektakliai

DRAMOS KARALIENĖ /DRAMA QUEEN/
Dirty Deal Teatro/Latvia

Monospektaklis
Ukrainiečių kalba – lietuviški subtitrai

Tai dokumentinis spektaklis apie aktorės, teatro kūrėjos Sofijos Melnikovos istoriją. Greičiau tam tikra jos gyvenimo atkarpa - kuri prasideda nuo karo Ukrainoje pradžios iki šios dienos. Sofija pasakoja apie savo išgyvenimus ir patirtis pirmosiomis karo Ukrainoje dienomis, apie pasitraukimą iš Ukrainos ir bandymą sugrįžti į gyvenimą reziduojant Latvijoje, Rygoje. Spektaklyje didelę vietą užima ir jos pačios santykių analizė. Savęs paieškos pasikeitus aplinkybėmis. Viena iš pagrindinių spektaklio temų - santykiai paremti išnaudojimu ir manipuliacijomis. Įdomu, kad aktorės asmeninė istorija apie „nesveikus santykius“ metaforiškai labai tinka apibūdinti ir Ukrainos bei Rusijos santykius. Spektaklyje kalbama greičiau ne apie patį karą, bet apie žmogaus gyvenimą jo kontekste, konkrečiai - jauno žmogaus, kūrėjos Sofijos gyvenimas karo kontekste.

Dramos karalienė – tai žmogus, kuris įprastai į situacijas reaguoja melodramatiškai.
„Tai istorija apie karą, kuris pavertė mane dramos karaliene.“

Kaip išgyventi tremtį, baimę, vienatvę, nepavykusią meilę bei santykių, trukusių aštuonerius metus, nutraukimą?
„Šis spektaklis paremtas mano, kaip pabėgėlės, prisiminimais. Tai istorija apie tai, kaip emociniais vingiais atradau savąjį aš Rygoje“ – sako spektaklio dramaturgė ir pagrindinė aktorė Sofija Melnikova.

---
Drama Queen - a person who habitually responds to situations in a melodramatic way.
“This is the story about how this war turned me into a drama queen.
How to survive exile, fear, loneliness, failed love and the breakup of an eight-year relationship? This performance is based on my memories as a refugee, the story of how I found myself in Riga and the emotional twists and turns on my way to that," says Sofija Melnikova, the play's playwright and main actress.

Režisierius/Director:Valters Sīlis, Sofija Meļņikova
Aktoriai/Actors: Sofija Meļņikova
Scenografija/Scenography: Kristina Rezvohh
Kostiumų dailininkė/Costumes: Kristina Rezvohh

Po spektaklio vyks pokalbis/diskusija su kūrybine komanda. Diskusiją moderuos Monika Jašinskaitė - scenos meno tyrinėtoja ir kritikė, auksinių scenos kryžių komisijos narė. Kaip vertinimo komisijos narė dalyvavo XV ir XVI-ajame Panevėžio kamerinių teatrų festivalyje.
Monikai įdomu susitikti su Panevėžio miesto publika ir norisi suprasti, kaip scenos įvykiai siejasi su žiūrovų gyvenimu.

Bilietus galite įsigyti teatro „Menas“ kasoje: II-V 11-15 val. ir 1 val. prieš renginį.

Taip pat kviečiame bilietus rezervuoti tel. (8-45) 468935 arba el. paštu: teatras.menas@gmail.com

Festivalio pagrindinis rėmėjas: Lietuvos kultūros taryba

Festivalio rėmėjas: Panevėžio miesto savivaldybė