Panevėžio plėtros agentūra

Dominyko Vaitiekūno muzikinis spektaklis „Slabodkės Vyšnelė“

Spektakliai

„Slabodkės Vyšnelė“ – šiltas ir nostalgiškas aktoriaus ir muzikanto Dominyko Vaitiekūno muzikinis spektaklis, kuriame skamba tikros istorijos iš Dominyko ir jo šeimos gyvenimo.

Giminių balius pas dėdę Antaną garaže, Kaune siaučianti Daktarų gauja, nuotykiai sovietiniame moterų kalėjime, kilimas ant sienos ir 90-ųjų pradžios bizniukai, kuriais užsiėmė giminaičiai vos tik Lietuva atgavo nepriklausomybę. Tai – tik kelios detalės, puošiančios pasakojimą ir priverčiančios spektaklio žiūrovus šypsotis ir juoktis, vėliau ir nubraukti ašarą išgirdus, jog po smagiomis gyvenimo detalėmis slypi ir ne visada lengvi žmonių likimai.

Spektaklis gimė po 27 metų pertraukos aplankius savo tetą Genutę, kurios namai Vilijampolėje Dominykui atrodydavo kaip pasakų kraštas ar tolimiausias ir prabangiausias užsienis. 1994 m. Vilijampolėje tetos atidaryta krautuvėlė „Vyšnelė“ buvo tarsi vartai į vakarų pasaulį: importiniai saldumynai ir mėgstamiausios kramtomos gumos „LOVE IS“ dėžutės, kaip prabangaus gyvenimo įrodymai.

Atsitiktinai soc. tinkle „Facebook“ sulauktas Genutės kvietimas draugauti Dominyką paskatina nukeliauti į pasimatymą su teta ir kartu su ja, naršant savo atminį, bandyti surasti atsakymus klausimams, kurie šeimoje buvo aptariami už akių.

Kūrinys sukurtas bendradarbiaujant su festivaliu Kaunas 2022.

APIE
Dominykas Vaitiekūnas – profesionalus aktorius ir muzikos kūrėjas bei atlikėjas, Lietuvos teatro scenoje dažniausiai matomas muzikiniuose spektakliuose ir pasirodymuose, sukūręs porą dešimčių vaidmenų teatre ir kine. Šiuolaikinio miuziklo žinių sėmęsis Jungtinėje Karalystėje, įvairiuose seminaruose Lietuvoje ir Europoje. Muzikos pasaulyje plačiausiai žinomas kaip grupės „Liūdni slibinai“ narys. Šiuo metu kuria savo autorines muzikines autobiografines programas sujungdamas muziką ir autobiografinį pasakojimą.

Kęstutis Vaitkevičius – gitaristas ir kompozitorius, kuriantis muziką spektakliams ir aktyviai koncertuojantis su įvairiomis Lietuvos muzikinėmis grupėmis.