Panevėžio plėtros agentūra

Dizaino savaitė'24: Stiklo planetoje

Menas

Kultūrinio turizmo objektas – stiklo menas Panevėžio regione

Siūlome jums pasidomėti išskirtine mūsų krašto kultūrine tradicija – meninio stiklo fenomenu.
Jis vienintelis toks net viso Pabaltijo valstybių kultūriniame žemėlapyje, jau keturis dešimtmečius vystomas garsaus Panevėžio dailininko Remigijaus Kriuko.

Jau trečią dešimtį gyvuojanti meninio stiklo studija „Glasremis“ savo veiklą pradėjo 2000 metais. Jos įkūrėjas – Remigijus Kriukas – gerai žinomas dailininkas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, nuo 1985 m. aktyviai dalyvaujantis tarptautiniuose stiklo meno simpoziumuose ir parodose.

Pagrindinė studijos produkcija: įvairių dydžių, formų ir savito dizaino, dekoratyvinės stiklo formos, vardinės verslo dovanos, užsakomieji prizai bei dovanos įvairiems renginiams, stiklo skulptūros, stiklinės, kombinuotos interjero ir eksterjero dalys, kuriami  įmonės dizainerio – Remigijaus Kriuko. Šalia pagrindinės gamybos kuriami ir unikalūs autoriniai darbai.

Šiuo metu meninio stiklo studija Glasremis yra vienintelė Lietuvoje, kurioje lydomas ir pučiamas, formuojamas stiklas.

Meninio stiklo studijoje Jūs galėsite susipažinti su stiklo istorija, čia puoselėjamomis stiklo gamybos technologijomis, kūrybinių darbų ekspozicija.

Ypatingai besidomintiems yra galimybė prisiliesti prie karšto stiklo, dalyvaujant kūrybos procese su patyrusiu meistru. Būtent šiai edukacijai laiką reikalinga derinti iš anksto tel. nr.: +370 (45) 430 403

 

Vieta

Meistrų g. 9, Panevėžys, Panevėžio m. sav.