Panevėžio plėtros agentūra

Dizaino savaitė'24: Maisto Misterija

Menas

„Maisto Misterija”  ®© – tai Misterija arba Paslaptis, sujungusi maisto, muzikos, šviesų, spalvų, kvapų, skonių improvizaciją, atspindinti metų laiką, gamtą, nuotaiką, etnografinius motyvus, vaikystės prisiminimus, mūsų gyvenimo virsmą, kelią ir kelionę, laike ir erdvėje….

Maisto misterija, tai teatralizuotas renginys – vakarienė, kurios metu atspindimas metų laikas, tam sezonui būdingi produktai, patiekalai atėję iš vaikystės prisiminimų, atspindintys tradicinei lietuvių virtuvei būdingi skoniai, transformuojami į šį laikmetį. Vakarienė, kuri gražina į vaikystės prisiminimus, skonius, vedanti per mūsų patirtis ir emocijas.

“Maisto Misterijos” formatas sukurtas kiek neįprastai aplinkai, šiam renginių ciklui sąmoningai pasirinkta  “Žalioji Zona” – Gėlių dizaino studija. Tai padeda apjungti gėlių pasaulį, floristiką ir maistą sukuriant tik tam vakarui skirtą dekorą ir nuotaiką. Šis performansas, tai “Žaliosios Zonos” įkūrėjos, floristės Ritos Kielienės ir virtuvės šefo Evaldo Žaliuko ( Sauvage), bei jungtinės floristų ir restorano “Velvetti” įkūrėjų Snieguolės ir Remigijaus Žižių kolaboracija vienam vakarui.

Renginio partneris žurnalas Geras skonis.

 

Vieta

Žalioji zona, Kranto g. 2, Panevėžys, Panevėžio m. sav.