Panevėžio plėtros agentūra

„ARTI su Jonu Kuprevičiumi“ susitikimas su režisieriumi

Susitikimas

Juozo Miltinio dramos teatre – susitikimas su režisieriumi Jonu Kuprevičiumi

 

Gegužės 2 dieną 18 valandą Juozo Miltinio dramos teatro fojė įvyks susitikimas su režisieriumi Jonu Kuprevičiumi.

 

Ketvirtąjame „Arti“ susitikime teatro meno vadovas Aleksandras Špilevojus kalbins artėjančios premjeros – spektaklio „Camino Real“ – režisierių Joną Kuprevičių. Jonas Kuprevičius (g. 1997) – jaunosios kartos režisierius. Nuo 2017 m. mokosi teatro meno (režisūros) bakalauro kurse Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (kursų vadovai: Oskaras Koršunovas ir Gintaras Varnas). „Camino Real“ bus antrasis režisieriaus darbas Lietuvos profesionaliojo teatro scenoje – šiemet Kauno kameriniame teatre įvyko pirmoji režisieriaus premjera ,,Baseinas. Be vandens“ (pagal to paties pavadinimo Mark Ravenhill pjesę).

 

Pasak jaunosios kartos režisieriaus „pjesėje „Camino Real“, pasitelkdamas poetinę kalbą, Tennessee Williams pasakoja apie užmarštį ir nereikalingumą, Dievo apleistus ar jį pamiršusius žmones. Kūrinyje veikia pramanyti personažai, kadaise garsūs literatūros herojai ar istorinės asmenybės, klaidžiojantys vietoje, egzistuojančioje už erdvės ir laiko ribų. Tai – mįslingas kūrinys, pralenkęs savo laikmečio dramaturgijos tendencijas.“. Spektaklio pagal ypač retai statomą amerikiečių dramaturgo Tennessee Williams pjesę premjera įvyks gegužės pabaigoje.

 

„Arti“ – tai susitikimai su menininkais, kuriančiais Panevėžyje.

Režisieriai, dailininkai, kompozitoriai, choreografai, aktoriai ir kiti menininkai, nuolat atvykstantys kūrybai mūsų teatre, ne tik išleidžia čia premjeras, bet ir įkvepia mūsų kolektyvą, padeda mums augti, įgyti naujų žinių ir įgūdžių, plėsti savo pasaulėvaizdį.

Nėra sąžininga mėgautis tuo užsidarius repeticijų salėje, todėl ir vėl kviesime jus atviriems susitikimams su išskirtiniais menininkais, kurie bent kelis mėnesius būna taip ARTI mūsų.

 

Renginys NEMOKAMAS.