Panevėžio plėtros agentūra

„Anti“ spektaklis-storytelling'as jaunimui

Spektakliai

„Anti“ – spektaklis-storytelling'as jaunimui nuo 14 metų amžiaus, paremtas antikine Sofoklio pjese „Antigonė“ ir keturių aktorių pasakojamais asmeniniais išgyvenimais.

„Anti“ - tai gyvas susitikimas bendroje erdvėje, kurioje aktoriai nėra atskirti nuo žiūrovų ir apšviesti teatro prožektoriais, tuo tarpu auditorija neskęsta tamsoje. Aktoriai nėra įpareigoti tapti personažais, o žiūrovai nėra verčiami tylėti ir apsimesti, kad jų salėje iš viso nėra.

Vietoje to visi kartu įsipatogina scenoje tam, kad galėtų drauge pasakoti ir klausytis istorijų, kalbėtis, juoktis, vaidinti, žaisti kompiuterinius žaidimus, kelti svarbius klausimus ir ieškoti nuoširdžių atsakymų.

Spektaklyje aktoriai improvizuodami vaidins ir pasakos istorijas, savarankiškai valdys šiuolaikišką muziką ir apšvietimą - kurs tikrą šventinį teatro vakarėlį.

Šis spektaklis griauna stereotipinį požiūrį į teatrą, mitus, antikinį meną, klasikinę literatūrą. O kas, jei spektaklis apie Antigonę gali būti įdomus? Kas, jei jis gali būti ne apie senovės Graikiją, bet apie mus, šiandien Lietuvoje gyvenančius jaunus žmones? Kas, jei teatras gali būti gyvas, smagus, be perspaustos, dirbtinos vaidybos? Kas, jei lietuvių kalbos programinės literatūros sąraše yra tikrai gerų tekstų? Kas, jeigu dvi valandos scenoje kartu su aktoriais gali prabėgti greitai, be streso, įdomiai ir smagiai, o gal netgi ir skaniai?

„Anti“ - istorija apie mus!

Dramaturgas ir režisierius – Aleksandr Špilevoj
Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Barbora Šulniūtė
Kompozitorius – Paulius Trijonis

Vaidina:
Aliona Kuriakina
Dovilė Klementjeva
Martynas Klementjevas
Aidas Jurgaitis

Projekto partneris - VšĮ „Meno alchemija“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Bilietus galite įsigyti teatro „Menas“ kasoje: II-V 11-15 val. ir 1 val. prieš renginį.

Bilietų rezervacija tel. (8 45) 468935 arba el. paštu: teatras.menas@gmail.com