Panevėžio plėtros agentūra

Animė klubo „Maneki-Neko“ susitikimas

Susitikimas

Jei jau atsidarei renginio aprašymą ir skaitai šį tekstą, greičiausiai tavo vieta su mumis! Prisijunk prie animė klubo „Maneki-Neko“!

Čia ne tik pamatysi naujus animė, skaitysi manga, bet ir susipažinsi su smagia kompanija, kuri kaip ir tu – užsidegę anime žanro gerbėjai. Nesigąsdink ir ateik! 

Sezono atidarymo metu kartu žiūrėsime animė, kurį išsirinksime užsiėmime. Žaisime mega didelę japoniško stalo žaidimo „Mikado“ versiją, diskutuosime prie japoniškos arbatos ir, jei spėsime, – pažaisime animė protmūšį.

P.S. Prisigriebk užkandžių – juk sezono atidarymas! 

Renginys skirtas 14–29 m. jaunimui. 

Trumpai apie klubo vadovą:

„Esu Jokūbas. Animė susidomėjau dar būdamas visai vaikas (10 m.) ir tai tapo vienu iš mano mėgstamiausių dalykų iki pat dabar. Anime užima gan daug mano laisvalaikio. Japonišku gyvenimo būdu persmelktos istorijos mane žavi ir skatina vis labiau gilintis į tolimos rytų šalies kultūrą ir papročius. Nors dauguma animė gerbėjų yra intravertiški ir uždari, noriu suburti juos į bendrą ratą, kuriame galima atsipalaiduoti ir jaustis laisvai kartu su bendraminčiais.“

 

Kodėl „Maneki-Neko“?

Maneki neko (招き猫) yra vienas iš populiariausių laimę ir turtus nešančių amuletų Japonijoje. Japoniškai „maneki“ (招き) kyla iš veiksmažodžio „maneku“ (招く) kuris reiškia „kviesti“, o žodis „neko“ (猫) reiškia „katė“. Pažodžiui Maneki neko reiškia „kviečianti katė“. Ši katė dažniausiai vaizduojama viena pakelta letenėle, kuria moja ir kviečia užeiti.
Maneki neko statulėlės dažnai randamos japonų firmose, parduotuvių vitrinose, namuose ir t.t., kur atneša laimę ir gina nuo blogio jėgų.