Panevėžio plėtros agentūra

Akcija „Atviras Panevėžys“ – nemokamos veiklos žmonių su negalia dienai

Kiti renginiai

Panevėžys – atviras visiems! 

Miestas, siekdamas tapti patogus kiekvienam, gruodžio 2-5 d., minant Tarptautinę žmonių su negalia dieną inicijuoja akciją „Atviras Panevėžys” ir kviečia dalyvauti veiklose, pritaikytose negalią turintiems žmonėms – nemokamai apsilankyti kultūros įstaigose ir pasisemti įspūdžių ekskursijose! 

Visiems atviros veiklos pritaikytos judėjimo, klausos negalią turintiems asmenims ir senjorams.

Kas laukia?

Gruodžio 2 d. nemokamam apsilankymui, pateikus neįgaliojo pažymėjimą, įkvėpimo pasisemti kviečia Panevėžio kraštotyros muziejus ir Panevėžio dailės galerija.

Gruodžio 3 d. 11.00 val. Nemokama ekskursija „Ką pasakoja senosios Panevėžio gatvės“. Kranto g. 21, Panevėžys (prie seniausio miesto pastato).

Panevėžys visiems žinomas kaip industrinis miestas, tačiau tik nedaugelis žino, kur ir nuo ko prasidėjo Panevėžio pramonės istorija, kas buvo jos kūrėjai mieste ar kokia buvo jų veikla. Kviečiame iš lėto, kitomis akimis pažiūrėti į senus, daug menančius pastatus, išgirsti įdomių istorijų ir bei atgaivinant mieste sklandžiusius pasakojimus.

Kranto g. 21, Panevėžys (prie seniausio miesto pastato).

Registracija nereikalinga. Ekskursija atvira visiems, maršrutas pritaikytas judėjimo negalią turintiems žmonėms.

Gruodžio 5 d. 15.00 val. Nemokama ekskursija su gestu kalbos vertimu „Istorinė kelionė Skaistakalnio parke“. Muilo fabrikas, Skaistakalnio parkas.

Seniausiame miesto parke – Skaistakalnyje vyks ekskursija su gestu kalbos vertimu, o po jos ir edukacija čia pat esančioje, šiemet atgijusioje istorinėje Juozo Čerkeso-Besparnio sodyboje bei ten įsikūrusiame Panevėžio kūrybiškumo centre „Pragiedruliai“.

Kviečiame pasivaikščioti ir išgirsti unikalias istorijas apie šio Skaistakalnio dvaro ir parko raidą amžių bėgyje, J. Besparnio Čerkeso asmenybę, pakraštyje įsikūrusį muilo fabriką, parku tekantį Žagienės upelį, Nevėžio pakrantę bei „Jakor“ malūną.

Po ekskursijos, 16.00 val. Panevėžio kūrybiškumo centre „Pragiedruliai“ vyks kūrybinės dirbtuvės „Tęsinys pagal mane”, kurios pasitiks fragmentais iš daugeliui atpažįstamų – klasika tapusių meno kūrinių. Dalyviai gaus po nedidelę iškirptą dalį iš žinomo paveikslo ir jį pratęsdami sukurs paveikslo siužetą, naudojant grafikos priemones – teliks pasitelkti fantaziją ir logiką! Beje, laukia ir pristatymas apie išrinktų kūrinių ypatingumą.

Muilo fabrikas, Skaistakalnio parkas ir Panevėžio kūrybiškumo centras „Pragiedruliai“

Registracija ekskursijai bei edukacijai nereikalingos. Jos atviros visiems – maršrutas pritaikytas klausos bei judėjimo negalią turintiems asmenims.

 

Įdomioms pažintims su miestu blogo oro nėra! Įvertinkite oro sąlygas ir tinkamai apsirenkite – pasirūpinkite patogiais drėgmei atspariais viršutiniais rūbais bei avalyne.

Ekskursijų ir edukacijos metu bus fotografuojama.

Akcijos partneriai: Panevėžio kraštotyros muziejus, Panevėžio dailės galerija ir Panevėžio kūrybiškumo centras „Pragiedruliai“.

Akcija „Atviras Panevėžys“ organizuojama įgyvendinant Panevėžio miesto savivaldybės finansuojamą turizmo skatinimo projektą „Įtraukiantis, gyvas, žalias, atviras – Panevėžys“.
Informacija bus pildoma.