Panevėžio plėtros agentūra

Judesio dirbtuvės su Linu Matuliu.

Susitikimas

Ar žinai, kodėl susiraukšlėja Tavo delnų ir pėdų oda, ilgesnį laiką pabuvusi vandenyje?
Kad padėtų Tau prisisiurbti prie slidžių upelio akmenų kaip medvarlei, taip padidindama Tavo šansus sėkmingai medžioti, žvejoti ar tiesiog išgyventi.

Kai pagalvoji, kad Tavo kūnas iš tiesų yra grynas biotechnologijos šedevras, kurį evoliuciją kūrė ir tobulino ištisus 3.5 milijardų metų, natūralu, kad kyla klausimas: kiek dar paslapčių, keistenybių, mįslių yra užrakinta, užkoduota ir paslėpta tiesiog Tavo kūne? Ir kaip tas galimybes pasiekti ir aktyvuoti tam, kad gyventume kuo pilniau, laisviau, džiaugsmingiau?

Būtent šiuos klausimus ir tyrinėsime Judesio laisvės pagrindų dirbtuvėse.

Judesio dirbtuves ves Linas Matulis – architektas, kūno sąmoningumo mokytojas ir šokėjas, tyrinėjantis kūną bei judesį jau beveik 20 metų. Liną domina praktiškai visos šokio rūšys ir kryptys – nuo lindyhop’o, salsos ir tango iki hiphop’o, lokingo, popingo, transo, techno bei liaudies šokių, tačiau jam įdomiausia stebėti, kaip visos šios kryptys jungiasi į vieną, magišką, nenuspėjamą visumą, kai Tu pagaliau leidi savo kūnui judėti absoliučiai laisvai.

Ženklią įtaką Lino išsilavinimui šokio/judesio srityje padarė ilgesnės, gilesnės ir labiau struktūruotos praktikos bei patyrimai su atsidavusiais judesio mokytojais:

Judesio improvizacijos pagrindai su Daniel Lepkoff (JAV)

Kontaktinės improvizacijos pagrindai su Julija Melnik (Lietuva)

5 Ritmų seminaras su Thomas Schulz (Vokietija)

Šiuolaikinio šokio pamokos su Vyčiu Jankausku (Lietuva)

Integruotos kūno-judesio terapijos mokymai su dr. Alexander Girshon (Rusija)Kaip matai, judesio dirbtuves ves išties patyręs šokio kelionės gidas, tad nepraleisk progos pasinerti giliai į save – muzikoje, šokyje ir judesyje.

P.S. Jokia išankstinė šokio patirtis nėra reikalinga – pasiimk laisvai leidžiančius judėti rūbus, geriausią draugą ar draugą ir… tiesiog ateik.

Renginys skirtas 14–29 m. jaunimui.

Projektą „Judesiu į save“ finansuoja Panevėžio miesto savivaldybė.