Panevėžio plėtros agentūra

Europos kino diena | Animatorius, gurmaniškos staigmenos žiūrovams

Filmai

Lapkričio 14 d. švęskime Europos kino dieną kartu su draugais! Šios dienos kino programa švęsti kvies tiek mažuosius, tiek suaugusius. Mažųjų lauks siurprizai, žaidimai ir gera nuotaika. Suaugusiųjų kino programa kvies žiūrėti įvairuose festivaliuose įvertintus filmus, o prieš kino seansus lauks gurmaniškos staigmenos. 

Pirk 1 bilietą - už antrą mokėk tik 1 eur! Akcija galioja perkant bilietus KASOJE.

VAIKAMS

Vaikų programoje nurodyti kino laikai kartu su animatoriaus programa.

10:30 val. MAŽOJI KLARA / KuToppen / Įgarsinta lietuviškai

Klara – maža karvytė, gyvenanti mieste su mama ir svajojanti tapti žvaigžde. Vieną dieną Klara suranda tėčio jai siųstus laiškus ir pasiryžta keliauti į kaimą susitikti su juo.

Norvegija, animacinis, 2018, 1:06, V
Platintojas –  Kino centras „Garsas“

12:00 val. KOSMINIS VAIKIS / SpaceBoy / Įgarsinta lietuviškai

Gabus 11-metis Džimas aistringai domisi mokslu ir kosmosu. Po mamos mirties jo tėtis atsisakė kosminės misijos projekto, o Džimas slapta stato oro balioną, padedamas savo draugės Emos. Nuotykiai, kupini pavojų, prasideda!

Belgija, nuotykių, šeimos, 2021, 1:40, N-7
Platintojas –  Kino centras „Garsas“

 

SUAGUSIEMS 

13:45 val. TĖVAS / The Father

Šio filmo siužetą galima perpasakoti sakiniu: dukters prižiūrimas garbingo amžiaus sulaukęs vyras (aktorius Anthony‘is Hopkins‘as) iš paskutiniųjų priešinasi negailestingai, viską naikinančiai senatvei. Tačiau tuo pat metu tai – vienas iš tų filmų, apie kuriuos galima kalbėti ištisas valandas. Kadras po kadro, scena po scenos, filmas atskleidžia nepagražintą ir nesumeluotą demencinių ligonių kasdienybę ir jautriai parodo, kad senatvė, nebūtinai visuomet būna tokia, apie kokią svajojame.

Didžioji Britanija, Prancūzija, drama, 2020, 1:37, N-13

Režisierius: Florian Zeller

Originalo kalba: anglų; subtitrai: lietuvių

Platintojas – UAB „Best Film“

Filmas pelnė 2 Oskarus, 26 apdovanojimus, 136 nominacijas

 

14:30 val. KRISTAUS KŪNAS / Boże Ciało

Geriausias festivalio „Kino pavasaris 2020“ filmas. 20 m. Danielis po sunkaus nusikaltimo patiria dvasinę transformaciją jaunimo pataisos namuose. Atėjus metui juos palikti, jis svajoja tapti kunigu... Pakeliui į naują darbo vietą jis persirengia kunigu ir dėl komiško atsitiktinumo perima nuošalaus miestelio parapiją.

Lenkija, Prancūzija, drama, 2019, 1:55, N-13

Režisierius: Jan Komasa

Originalo kalba: lenkų, subtitrai: lietuvių

Platintojas – UAB „Europos kinas“

Filmas nominuotas Oskarui, pelnė 55 apdovanojimus, 41 nominaciją

  

15:45 val. JAUNYSTĖ / Youth

„Didis grožis“ rodė turtingus, „sugadintus“ charakterius, nematančius gyvenime prasmės, o „Jaunystė“ kalba apie blaivaus proto, ne mažiau turtingus, tačiau mielesnius žmones“ – sako Paolo Sorrentino. Pasakiški operatoriaus kadrai, subtilia ironija persmelkti dialogai ir nepriekaištinga vaidyba nukelia žiūrovus į Šveicarijos Alpes. Ten nugyventų metų skaičius nereiškia gyvenimo pabaigos, kol moki šypsotis iš absurdiškų situacijų.

Prancūzija, Italija, Šveicarija, Jungtinė Karalystė, drama, komedija, 2015, 1:58, N-16

Režisierius: Paolo Sorrentino

Originalo kalba: anglų; subtitrai: lietuvių

Platintojas – VŠĮ „A-One Films Baltic“

Filmas nominuotas Oskarui, pelnė 24 apdovanojimus, 58 nominacijas

 

16:45 val. SKAUSMAS IR ŠLOVĖ / Dolor Y Gloria

„Skausmas ir šlovė“ – dar vienas įsimintinas dėl savo neįtikėtinai įtraukiančios istorijos, estetinio vizualaus grožio bei skleidžiamos stiprios socialinės žinutės ispanų kino grando Pedro Almodovaro nuotykis, kuriame pagrindiniu smuiku groja nepriekaištingą vaidybą demonstruojantis Antonio Banderasas. Tai ne šiaip filmas – tai atgaiva protui ir sielai sako kino kritikas D. Voitukevičius.

Ispanija, drama, 2019, 1:53, N-16

Režisierius: Pedro Almodóvar

Originalo kalba: ispanų; subtitrai: lietuvių

Platintojas – UAB „VLG filmai“

Filmas nominuotas 2 Oskarams, pelnė 69 apdovanojimus, 183 nominacijas

 

18:00 val. KVEPALAI / Les parfums

Prancūziška komedija apie tarpusavio santykius, vidines baimes, džiaugsmą ir gyvenimo grožį. Anė Valberg kažkada buvo tikra kvepalų industrijos pažiba. Tačiau vieną dieną nutinka pats baisiausias dalykas parfumeriui: Anė praranda uoslę. Atleidus jau kelintą asmeninį vairuotoją, likimas ją suveda su Giljomu. Sunkiai pakęsdami vienas kitą, tačiau priversti bendradarbiauti, Anė ir Giljomas pamažu ima keistis. Kasdien vienas apie kitą sužinodami kažką naujo, jie ima geriau pažinti ir patys save.

Prancūzija, komedija, 2019, 1:40, N-13

Režisierius: Gregory Magne

Originalo kalba: prancūzų; subtitrai: lietuvių

Platintojas – UAB „Best Film“

 

19:00 val. KAIMYNAI / Sentimental

Kartais norint įpūsti ugnelės į prigesusį jausmų židinį užtenka pasikviesti į svečius kaimynus. Kultinių Paolo Genovese „Tobulų melagių“ ir Romano Polanskio „Kivirčo“ tradiciją tęsianti pikantiška komedija patiks visiems aštrių dialogų ir intelektualaus humoro mėgėjams.

Ispanija, komedija, 2020, 1:22, N-16

Režisierius: Cesc Gay

Originalo kalba: ispanų; subtitrai: lietuvių

Platintojas – VŠĮ „Kino Pasaka“

Filmas pelnė 6 apdovanojimus, 20 nominacijų