Panevėžio plėtros agentūra

Spektaklis visai šeimai MAŽASIS PRINCAS (rež. K. Siaurusaitytė)

Spektakliai

Antoine de Saint-Exupéry
MAŽASIS PRINCAS
Vienos dalies spektaklis visai šeimai

Režisierė ir scenografijos autorė – Kotryna Siaurusaitytė
Dailininkė-dekoratorė – Ritonė Klizienė

Vaidina: Balys Ivanauskas, Julius Tamošiūnas, Akvilė Vitkūnaitė, Jolita Skukauskaitė, Vytautas Kupšys.

Premjera – 2019 m. gruodžio 11 d.

Rekomenduojama vaikams nuo 6 metų.

„Mažasis princas“ – tai prancūzų lakūno ir rašytojo Antoine‘o de Saint-Exupéry pasaka, tapusi tikra literatūros vaikams (ir ne tik vaikams!) klasika. 1943 m. parašyta istorija apie berniuką, kilusį iš nykštukinio asteroido, keliaujantį po visatą ir susitinkantį su keisčiausiais jos gyventojais, jautriai ir žaismingai paliečia visiems ir visada aktualias vienatvės, draugystės, meilės ir netekties temas.

Mažojo princo planetoje auga labai graži ir labai įnoringa rožė. Negalėdamas su ja suartėti, mažasis princas palieka namus. Keliaudamas po asteroidus, jis susiduria su vienišu karaliumi, tuščiagarbiu, žibintininku, geografu ir kitais vienišais keistuoliais, tačiau nė su vienu iš jų princas nesusibičiuliauja. Princas negali pamiršti savosios rožės ir tik Žemės planetoje sutikta išmintingoji lapė padeda suprasti, kodėl asteroide B-612 paliktoji rožė tokia jam brangi: „Žmonės pamiršo šią tiesą, – tarė lapė. – Bet tu nepamiršk: tampi amžinai atsakingas už tą, kurį prisijaukini.“

Spektaklį vaikams pagal chrestomatinį A. de Saint-Exupéry kūrinį režisuoja jauna menininkė Kotryna Siaurusaitytė, neseniai baigusi režisūros studijas pas didįjį lietuvių teatro genijų Eimuntą Nekrošių, o Miltinio teatro publikai jau prisistačiusi spektakliu „Pašnekesiai mėnesėtą naktį“ pagal V. Šukšino apsakymus.

„Mane įtraukė užburiantis pasakojimas apie vienišumą, draugystę, meilę ir tiesą. „Mažajame prince“ atsisakoma suaugusiųjų pasaulį varžančio realizmo – čia visa yra grįsta vaiko vaizduote ir fantazija. Ši istorija – lyg vaizdas iš paukščio skrydžio į žmoniją. Ir ypač į tuos, nekaltuosius, kurių gyvenimas susideda iš skrydžio ir nesėkmingos meilės, apie tuos, kurie krenta į Žemę, nesusižavi tuo, ką randa čia, ir galiausiai dingsta be pėdsakų“ – sako spektaklio režisierė K. Siaurusaitytė.


Primename, jog bilietas reikalingas visiems – net ir patiems mažiausiems.

Dėmesio! Visiems vyresniems nei 6 metų amžiaus žiūrovams renginio metu rekomenduojame dėvėti medicinines kaukes arba respiratorius.