Panevėžio plėtros agentūra

Spektaklis vaikams PATS BAISIAUSIAS SPEKTAKLIS (rež. L. Kurjački)

Spektakliai

Heinrich Hoffmann
PATS BAISIAUSIAS SPEKTAKLIS
Vienos dalies spektaklis vaikams pagal H.Hoffmanno eiliuotas pasakas
Spektaklis skirtas vaikams nuo 7 metų.

„Pats baisiausias spektaklis“ tai linksmas vaidinimas pagal vaikų literatūros klasikos kūrinį su įdomia atsiradimo istorija. Vokietis, vaikų gydytojas, psichiatras Heinrichas Hoffmannas (1809–1894) prieš Kalėdas išėjo į miestą pirkti savo sūnui dovanos – knygos. O neradęs nieko kito, išskyrus nuobodžiai pamokančias istorijas, pasipiktino ir nusipirko bloknotą, kuriame pats ėmė rašyti ir piešti. Po metų bloknotas virto knyga pavadinimu „Linksmos istorijos ir paveikslėliai“. Šiandien, prabėgus beveik dviem amžiams po pirmojo leidimo, knyga yra išversta į daugelį kalbų ir gausiai leidžiama visame pasaulyje (lietuviškojo vertimo autorius – mūsų poezijos ir dramaturgijos klasikas Kazys Binkis).

Spektaklyje režisierius, ieškodamas dinamiško ryšio su jaunaisiais žiūrovais, subtiliai derina Hoffmanno eiliuotose pasakose užkoduotą, o ir Binkio vertime puikiai išlaikytą, komizmą, muzikalumą, teatrališkumą bei žodžių žaismę ir siaubo estetiką, perkelia XIX amžiaus vidurio istorijas į šias didelių parduotuvių, greitų mašinų ir išmaniųjų technologijų dienas, kuomet ribos tarp to, kas yra gerai, o kas yra blogai, kas teisinga, o kas – ne, tampa beveik nebeapčiuopiamos. Ypač mažam, beribį pasaulį pažinti tik pradedančiam vaikui.

Dėmesio! Visiems vyresniems nei 6 metų amžiaus žiūrovams renginio metu rekomenduojame dėvėti medicinines kaukes arba respiratorius.