Panevėžio plėtros agentūra

Įkvėpti Miltinio: režisieriaus kulinarija.

Degustacija

SU MAESTRO GURMANIŠKAI.
(Minčių kavinėje. Respublikos g. 14, Panevėžys, tel. 803 24385)

Aktoriaus ir režisieriaus Juozo Miltinio talentu ir indėliu į Lietuvos teatro istoriją neabejoja niekas, tačiau paminėjus šią pavardę ne vienam iškyla ne tik jo pasiekimų, bet ir gana kontraversiškos asmenybės vaizdinys. Koks jis?

Popietės programoje ,,Įkvėpti J. Miltinio“ Maestro gyvenimo vingiai, pomėgiai, santykis su gastronomija, prancūziška kultūra ir etiketu. Išgirsite apie jo susikurtą asmeninį pasaulį, išskirtines puotas, ir apie jas sklandančias legendas. Programoje mini etiketo pamokėlė, vaišės pagal režisieriaus užrašytas receptūras, burnoje tirpstančiu prancūzišku ,, Napaleonu”. Režisierius Juozas Miltinis, būdamas gurmanu, vertino ir patiekalo ar gaminio skonį, ir pateikimą. Maistas jam buvo jo vidinės laisvės simbolis. Iš saldumynų garbusis režisierius itin mėgo tortą „Napoleonas”. Tiesą sakant, tai buvo vienintelis tortas, kurį jis ir pripažino ir puošė savo organizuojamų puotų stalus.
Prekybos centro „Vasaris” konditeriai, daug metų kepdami tortų karalių – „Napoleoną”, net nežinojo, kad šis tortas sukėlė aistras meno ir kultūros bendruomenėje. Bendravusieji su garbiuoju režisieriumi, visi kaip vienas, tvirtino, kad tai būtent TAS gaminio skonis, kurį ir vertinęs J. Miltinis. Pripažindami tradicijas, „Vasaris” kolektyvas vienbalsiai nusprendė atiduoti pagarbą istorijai ir pavadinti šį gardumyną miestą garsinusio erudito J. Miltinio garbei. Tokiu būdu burnoje tirpstantis tortas įgavo naują vertę ir pavadinimą – „REŽISIERIAUS NAPOLEONAS”. Jį ir skanausime šioje popietės programoje.
***
PC „Vasaris“ nuo 2016 metų kuria ir vedame edukacines programas apie Aukštaitijos kulinarinį paveldą. Degustacijos ir tradicinių patiekalų gaminimo pamokos. Siūlomos Aukštaitijos senųjų receptūrų, midaus, vyno ar sraigių degustacijos nustebins ne tik išskirtiniais skoniais, bet ir dar negirdėtomis istorijomis. Atvykite su šeima, draugais ar kolegomis ir puikiai praleiskite laiką!
***
Bilietas 18 Eur (karštasis patiekalas, desertas, kava/arbata)
Pagal individualų atskirą pageidavimą, vakaro vyno kortą papildys raudonieji vynai.