Panevėžio plėtros agentūra

Fotografijų parodos "Semeniškių idilės" pristatymas

Parodos

Rajono savivaldybės viešoji biblioteka (Beržų g. 50) rudenį pasitinka neeiliniu renginiu: rugsėjo 1 d. 17 valandą čia vyks fotografijų parodos „Semeniškių“ idilės , skirtos Jono Meko šimtmečiui, atidarymas. Parodą, kurioje eksponuojamos fotografų Antano Sutkaus, Algimanto Kunčiaus, Viktoro Kapočiaus ir J. Meko žmonos Hollis Melton užfiksuotos akimirkos iš pirmųjų J. Meko sugrįžimų į Lietuvą 1971 ir 1977 metais  pristatys jos sumanytojas ir kuratorius Tomas Ivanauskas..

Jonas Mekas  - poetas, eseistas, avangardinio kino kūrėjas ir kritikas. 1944-aisiais pasitraukė iš Lietuvos  ir didžiąją savo gyvenimo dalį praleido Amerikoje. Mano namai visas pasaulis“ – taip apie save sakė Jonas  Mekas, tačiau niekada neišsižadėjo savęs, ypač mylėjo ir brangino lietuvių kalbą.

2022-ieji Lietuvoje paskelbti Jono Meko metais. Didžiuodamiesi juo  ir gerbdami šį be galo daug nuveikusį kultūrai,  Lietuvai ir pasauliui žmogų esame laimingi galėdami suteikti progą arčiau prisiliesti prie jo kūrybos gelmių. Maloniai kviečiame pasibūti kartu. Klausysimės J. Meko poezijos, žiūrėsime dokumentinius filmus. 

Parodą organizuoja Lietuvos nacionalinis dailės muziejus kartu su Jono Meko vizualiųjų menų centru. Parodos kuratorius – Tomas Ivanauskas.