Panevėžio plėtros agentūra

XVIII-asis Tarptautinis kino festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį" pavasarį pasitinka su trenksmu

Filmai

       Kovo 8-ąją – Tarptautinę moters dieną kino centras „Garsas" kviečia švęsti bei pasitikti pavasarį kartu su kinu. Būtent šią dieną į Panevėžio miestą sugrįžta jau XVIII-asis Tarptautinis kino festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį" su išskirtine vakaro programa.

           Festivalis – vienas didžiausių ir svarbiausių kino renginių Panevėžyje, puoselėjantis nekomercinio kino tradicijas, ugdantis ir plečiantis autorinio kino žiūrovų ratą. Festivalio filmai kviečia diskutuoti, pažinti kitas Europos valstybes, žmones ir aktualijas. Bendradarbiaujant su Europos šalių kino platintojais, Europos šalių ambasadomis, jų kultūros centrais ir institutais, Liuneno kino festivaliu Vokietijoje atrenkami ieškantys naujų kino raiškos formų, neužsidarantys žanriniuose rėmuose kūrėjų filmai, kurie pristatomi pagrindinėje festivalio programoje „Kinas, keičiantis mus“, komedijų programoje „Mirti negalima juoktis“ ir vaikų bei jaunimo programoje „Pažadinti žvilgsniai“.

        Kino festivalis „Europos kinas ir dieną, ir naktį" truks 5 dienas ir žiūrovus į kino centrą „Garsas“ kvies kovo 8 – 13 dienomis, o iškilmingas festivalio atidarymo vakaras įvyks kovo 8-ąją 19 val. Juozo Miltinio dramos teatre. Kino vakarą lydės programų: „Kinas, keičiantis mus“ ir „Mirti negalima juoktis" filmai: vokiečių komedija „Pirmadienį dešimtą" (rež. M. Klein, 2021) ir čekų romantinė drama „Marso laivai" (rež. J. Foukal, 2021). Vakaro svečius pasitiks raudonas kilimas, džiugins saksofono ir gitaros duetas – scenoje Raimundas Januševičius ir Igoris Švedko, o didžiosios pertraukos metu žiūrovų lauks „Kalnapilis nealkoholinis" degustacija, „Suvalkijos svirpliai" pristatys ateities maistą, prancūziški naktipiečiai. Dalyvauja svečiai iš Europos ambasadų, kultūros institutų Lietuvoje, Liuneno kino festivalio vadovė Sonja Hofmann, filmo „Pirmadienį dešimtą“, Vokietija, 2021, prodiuseris Thomas Wöbke. Vakaro aprangos kodas – gėlių žiedai.

                Ne tik pirmieji pavasario žiedai ir paukščiai mums praneša, kad pavasaris jau atėjo. Kino centras „Garsas" taip pat kviečia pabusti iš žiemos miego ir švęsti gyvenimą kartu su kinu. Susitikime jau kovo 8 d. 19 val. Juozo Miltinio dramos teatre. Bilietus kviečiame įsigyti kino centro „Garsas" kasoje, Klaipėdos g. 146, Juozo Miltinio dramos teatro kasoje, Laisvės a. 5, Panevėžys.

Organizatorius: Kino centras „Garsas"

Projektą iš dalies finansuoja: Panevėžio miesto savivaldybė, Lietuvos kino centras

Rėmėjai: KALNAPILIS nealkoholinis, MB „Suvalkijos svirpliai“

Informaciniai rėmėjai: AINA.lt, Kupiškio krašto laikraštis „Kupiškėnų mintys", JP.lt, Panevėžio rajono laikraštis „Tėvynė".

Partneriai: „Kinofest Lünen“, Vokietija, Kroatijos Respublikos Ambasada, Norvegijos Karalystės Ambasada, Čekijos Respublikos Ambasada Lietuvoje, Prancūzų institutas Lietuvoje, Lenkijos institutas Vilniuje.