Panevėžio plėtros agentūra

Vienos dalies spektaklis-koncertas „Neišmoktos pamokos“ (rež. A. Špilevoj)

Spektakliai

Aleksandr Špilevoj
NEIŠMOKTOS PAMOKOS
Vienos dalies spektaklis-koncertas

Pjesės autorius ir režisierius – Aleksandr Špilevoj
Garso režisierius – Darius Jurašius
Šviesų dailininkas – Povilas Apulis
Scenografijos ir kostiumų dailininkė – Rūta Lendraitytė Utalla
Muzikos kompozicija ir atlikimas – „Colours of Bubbles“

Vaidina: Greta Grinevičiūtė, Paulius Markevičius, Greta Petrovskytė, Aleksandr Špilevoj, Severina Špakovska

Trukmė – 1 val. 40 min.
Premjera – 2016 m. gruodžio 8 d.

„Neišmoktos pamokos” – tai spektaklis-koncertas, kuriam ypač ryškių spalvų ir akcentų suteikia teatro ir indie roko muzikos sintezė, o šio darbo pagrindu tapo įkvepianti to paties pavadinimo Aleksandro Špilevojaus pjesė.

Keturi aktoriai, penki muzikantai ir dvylika muzikinių-tekstinių kompozicijų, susijungiančių į vieną istoriją, skatinančią atlikėjus ir žiūrovus pradėti iš naujo mokytis to, ko mūsų kažkodėl nemokė mokykloje – ten, kur mes turėjome būti ruošiami gyvenimui ir mokytis esminių dalykų, svarbesnių nei trigonometrijos lygčių sprendimas, trumpų ir ilgų distancijų bėgimas, istorinių datų kalimas... Bet „Neišmoktų pamokų” veikėjai nepaskęsta kaltinimuose mokyklai ar juos mokiusiai kartai. Įstrigę nesibaigiančiame lėkime, savose ambicijose, baimėse, įsisenėjusiuose įsitikinimuose, spektaklio herojai ieškodami savęs trumpam sugrįžta į aštuntą klasę. Tiesa, neapsigaukite, šis spektaklis nėra skirtas tik moksleiviams,  „Neišmoktos pamokos“ visų pirma yra orientuotos į žmones, kurie kvestionuoja aplinką ir savo sprendimus.

„Neišmoktos pamokos” – tai Aleksandro Špilevojaus spektaklis, kuris sugrįžta į dramaturgo ir režisieriaus gimtinę. Nors šis darbas nėra dokumentinis, jame skleidžiasi kadaise mokyklos koridoriais vaikščiojusio mokinio prisiminimai ir jausmai.

„Labai norėjome sukurti spektaklį, kuris būtų įdomus ne tik prisiekusiems teatralams, bet ir tiems, kas teatre apsilanko dar rečiau nei bažnyčioje. Ir esu tikras, kad mums tai puikiai pavyko, nes „Neišmoktos pamokos“ pats tikriausias šiuolaikinis teatras, bet tuo pačiu – gyvo garso grupės „Colours of Bubbles“ koncertas. Todėl mes ne mokysime, bet mėgausimės šiuo muzikiniu vyksmu kartu su jumis. ” – žiūrovus į pokalbį su savimi kviečia pjesės autorius ir spektaklio režisierius Aleksandras Špilevojus.

Spektaklis sukurtas Menų spaustuvės programoje „Atvira erdvė'16“.