Panevėžio plėtros agentūra

Susitikimas su rašytoja Indre Jonušyte

Susitikimas

Gegužės 4 d. 17 val. Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje svečiuosis rašytoja, Nacionalinės žurnalistų kūrėjų asociacijos narė INDRĖ JONUŠYTĖ ir dailininkas, istorijos tyrinėtojas ALGIRDAS JONUŠYS.

Trumpam iš Graikijos į Lietuvą atvykusi panevėžietė rašytoja Indrė Jonušytė pristatys naujausią savo knygą  - psichologinį, šiek tiek magišką romaną „Bela Blu“.   Autorė yra  išgarsėjusi romantiniais romanais, tokiais kaip “Rožių sala“, „Baltas  šešėlis“, „Angelų žaidimai“.   Yra  parašiusi ir išleidusi  pasakų suaugusiesiems knygą „Fabulae spectacula“ (lot. pasakų spektakliai), kuri  visiškai iškrenta iš įprasto literatūros lauko ir  skaitytojų priimta nevienareikšmiai. Apie ją irgi bus įdomu išgirsti, nes vieni skaitytojai šį menišką leidinį vadina įspūdingu dėl Nojaus Petrausko iliustracijų, kitiems jis per sudėtingas.

Renginys skirtas Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienai, tad  bus prisimenamas ir spaudos draudimo laikotarpis. Su trumpa to laikmečio istorija supažindins dailininkas, istorijos tyrinėtojas Algirdas Jonušys.