Panevėžio plėtros agentūra

Susitikimas su filmo „Bogdanas nenori namo" režisieriumi Marat Sargsyan

Filmai

Kino programa „Lietuviško kino dienos 2024“ kino centre „Garsas“ spalio 22-30 d. lietuviškų filmų programa: naujausi dokumentiniai, vaidybiniai, trumpametražiai filmai, išskirtinės retrospektyvos, skirtos režisierių, aktorių jubiliejams bei iškilių Lietuvai asmenybių paminėjimui, taip pat susitikimai su filmų kūrybinėmis grupėmis, teminės parodos. Žiūrovai kviečiami ne tik žiūrėti, tačiau ir balsuoti už labiausiai patikusį lietuvišką filmą.

Spalio 24 d. 18 val. kviečiame į dokumentinio filmo „Bogdanas nenori namo" peržiūrą. Po filmo vyks susitikimas su filmo režisieriumi Marat Sargsyan

BILIETAI


Filme pasakojama apie socializacijos centro jaunuolius, čia atsidūrusius už nesunkius nusikaltimus. Agresija ir fizinės jėgos demonstravimas – kone vieninteliai šių paauglių komunikacijos būdai. „Iš mamos paveldėjau piešimą, o iš tikrojo tėvo – teistumą“, juokauja vienas jų. Jie neturi interneto, telefonų, cigarečių, alkoholio ar kitų narkotikų, negali susitikinėti su merginomis, išeiti į miestą. Centro vaikinai skaičiuoja dienas iki vasaros atostogų, kada pagaliau išeis į laisvę. Vienintelis Bogdanas atsisako važiuoti namo. Fiziškai tvirtas, tačiau švelnus ir smalsus jaunuolis bijo pažvelgti mamai į akis. Nespalvoti filmo kadrai atskleidžia tamsiąją vaikinų gyvenimo pusę ir itin miglotą jų ateitį. 

Kaip ir ankstesniuose savo filmuose, režisierius Maratas Sargsyanas vėl atkreipia dėmesį į vyrų pasaulį, kurį sugeba parodyti atvirai, ypač jautriai. Režisieriaus pasirinktos minimalios raiškos priemonės kuria įspūdį, kad filme kalbama tarsi puse lūpų: daug kas nutylima, tačiau tyla iškalbinga. „Bogdanas nenori namo“ – tai unikalus socializacijos centro auklėtinių portretas, keliantis kur kas gilesnius klausimus apie mūsų šalies socialinių paslaugų sistemą, dažnai nuviliančią pačius pažeidžiamiausius. (Ona Kotryna Dikavičiūtė)


Partneriai:

glassremis  velzelio_duona

Projektas „Nacionalinis kinas" iš dalies finansuojamas:

panevezio-miesto-savivaldybe         lietuvos_kino_centras