Panevėžio plėtros agentūra

Susitikimas su dviem kūrėjais bibliotekoje

Susitikimas

Balandžio 21 d. 17.15 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje vyks susitikimas su dviem kūrėjais: poetu Alvydu Valenta ir Pauliumi Šironu bei pažintis su naujais jų kūriniais.

Alvydas Valenta – poetas, prozininkas, septynių poezijos, vienos prozos bei publicistikos knygų autorius. Naujausia poeto poezijos knyga „Prierašai neegzistuojančioms „Iliados” ir „Odisėjos” iliustracijoms” – bene stipriausia, konceptualiausia kūrėjo bibliografijoje. Čia autorius neatpasakoja garsiųjų Antikos kūrinių, o jiems pateikia šiuolaikiškas, net labai mums atpažįstamas jų interpretacijas, tekstines iliustracijas. Poetas knygoje tarsi žaidžia dviem registrais, neleidžiančiais skaitytojui per daug įsibauginti arba per smarkiai įsisiautėti ironijos žaižare.

A. Valentos minėta knyga dalyvauja „Metų knygos rinkimuose 2021“ Poezijos kategorijoje.

Paulius Šironas daugeliui žinomas kaip LRT radijo žurnalistas, laidų vedėjas bei puikus poezijos skaitovas. Dažnai Paulių galima sutikti poezijos vakaruose. Pernai jis parengė savo autorinę kompaktinę plokštelę „Suėjus prie žemės ribos”, kur įskaitė visus penkis mūsų poetus žemininkus: Juozą Kėkštą, Kazį Bradūnas, Alfonsą Nyką-Niliūną, Henriką Nagį ir Vytautą Mačernį. Albumas išsiskiria subtiliu autoriaus požiūriu į kūrinius, rafinuotu skaitymo tonu bei pagarbia meile poezijai. Nors albumas sudarytas iš 34 eilėraščių ir juos galima klausytis atskirai, tačiau visą kompaktinę plokštelę galima išklausyti ir kaip vientisą atskirą kūrinį, papildytą jaunųjų lietuvių kompozitorių atmosferine muzika.

Visus minėtus leidinius išleido leidykla „Slinktys”. Vakaro metu bus skaitoma iš šių kūrinių, apie juos atviraujama ir šmaikštaujama. O kad vakaras smarkiai neišbėgtų iš krantų, jį ves „Slinkčių” vadovas, poetas Juozas Žitkauskas. Beje, renginio metu bus galima įsigyti šiuos bei kitų „Slinkčių” išleistų leidinių.