Panevėžio plėtros agentūra

Seminaras „Pintinių juostų pynimo tradicija“

Seminaras

Lapkričio 5 d. 11 val. kviečiame į Panevėžio kraštotyros muziejų (Vasario 16-osios g. 23), kuriame vyks seminaras „Pintinių juostų pynimo tradicija“ juostų pynėjams ir visuomenei.

Seminaro metu pranešimus skaitys Lietuvos nacionalinio muziejaus darbuotojai.

„Dailininko Antano Tamošaičio surinktų juostų rinkinys Lietuvos nacionaliniame muziejuje ir Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje“ (Etninės kultūros ir antropologijos rinkinių skyriaus vedėja dr. Miglė Lebednykaitė)

„Aukštaičių pintinės juostos: Lietuvos nacionaliniame muziejuje rinkinyje saugomų pintinių juostų apžvalga ir analizė“ (Vyresnysis muziejininkas, aprangos rinkinio saugotojas Mantas Televičius)

Seminaro metu taip pat bus detaliai pristatyta muziejuje veikianti paroda „Juostų pynimo tradicija: žmonės ir spalvos“, aptarti ne tik Lietuvos nacionalinio, bet ir Panevėžio kraštotyros muziejų eksponatai-juostos, pristatyti šiuolaikiniai Aukštaitijos krašto juostų pynėjai.

Praktinių užsiėmimų metu bus galimybė išbandyti juostų – nuo pačių paprasčiausių iki sudėtingiausių – pynimą, pavyzdžiui, išmėginti dvinyčių ir milinių kryžinių juostų pynimą, pasidalinti patirtimi su juostų pynėjais.

BŪTINA REGISTRACIJA:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdbi9tTE9RyJllgrxm0nyAz7H0qsw3Ws3f8d_TAnbrl4cgcQw/viewform