Panevėžio plėtros agentūra

Sakralinės muzikos valanda

Koncertai

Rugsėjo 8 d., sekmadienis, 13 val.
Panevėžio Kristaus Karaliaus katedra

Koncertas SAKRALINĖS MUZIKOS VALANDA

Solistė LAIMA ČESLAUSKAITĖ
PANEVĖŽIO STYGINIŲ KVARTETAS:
Asta Striogaitė-Puodžiūnienė (I smuikas),
Diana Labudienė (II smuikas),
Girdutis Jakaitis (altas),
Rokas Vizbaras (violončelė).

Renginys nemokamas

Rugsėjo 8 d. 13 val. Panevėžio Kristaus Karaliaus katedroje vyks Panevėžio styginių kvarteto ir solistės Laimos Česlauskaitės koncertas „Sakralinės muzikos valanda“, skirtas 521 Panevėžio gimtadieniui. Gražiausi lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai religine tema skambės iš karto po 12 val. šv. Mišių už miestą ir jo žmones.
Parengtą programą atliks Panevėžio styginių kvarteto muzikantai: Asta Striogaitė-Puodžiūnienė (I smuikas), Diana Labudienė (II smuikas), Girdutis Jakaitis (altas), Rokas Vizbaras (violončelė) ir žinoma solistė L. Česlauskaitė, kurios balsas puikiai dera su sakralinės muzikos dvasingumu.
Pasak dainininkės, koncertai bažnyčiose visada sulaukia didelio klausytojų dėmesio, mėgstami ir dėl savo išskirtinės temos, ir dėl galimybės pajusti sakralinės muzikos grožį netradicinėje erdvėje.
„Tokie renginiai ne tik praturtina tikinčiųjų dvasią, bet ir pakylėja juos į aukštesnę dvasinę plotmę, suteikia ramybės ir vidinės šviesos“, – tvirtina solistė.
Panevėžio styginių kvartetas aktyviai dalyvauja Lietuvos kultūriniame gyvenime, kasmet organizuoja sakralinės muzikos koncertų ciklą Lietuvos bažnyčiose. Šie atlikėjai pasirodo festivaliuose „ Ant Katedros laiptų“, „Dangus skelbia Dievo šlovę“.
Keturių talentingų muzikantų kolektyvas atlieka įvairių epochų, žanrų ir stilių muziką. Kiekvienais metais kvartetas parengia keletą įvairaus pobūdžio programų, kur kartu pasirodo kolegos iš Lietuvos ir užsienio.
Laima Česlauskaitė – dažna jų solistė. Ši atlikėja mokėsi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Klaipėdos universiteto menų fakultete, solinį dainavimą studijavo prof. Eduardo Kaniavos klasėje. Pelnė prizines vietas Elžbietos Kardelienės ir „Vox Rotary“ konkursuose Klaipėdoje. Koncertavo su Klaipėdos Mažosios Lietuvos simfoniniu orkestru, Panevėžio muzikinio teatro simfoniniu orkestru, Vidaus reikalų ministerijos reprenzentaciniu pučiamųjų orkestru, Panevėžio muzikinio teatro pučiamųjų orkestru „Garsas“. Tarptautinių ir respublikinių festivalių dalyvė Lietuvoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Rusijoje.